Afbeelding

Veel publiek bij klassiek concert in Carnisse Haven

Algemeen

BARENDRECHT - Zaterdagavond 23 september gaven de Oekraïense celliste Katja Dirven en de Russische pianiste/organiste een prachtig concert in Carnisse Haven aan de Noordersingel.

Het programma vermeldde werken van de Oekraïense componist Lysenko Sum, van Brahms, Schubert, Pachelbel en Gabriël Pierné. Heel bijzonder was de historische Conrad Graf vleugel. In de pauze en na afloop was er een kring geïnteresseerden die uitleg kreeg van de eigenaar Pieter Verhulst. Sommigen kregen ook de gelegenheid om zelf iets te spelen op deze bijzondere vleugel.

De 9-jarige talentvolle leerling Adytia speelde samen met Nadia een quatre-mains gecomponeerd door de eigenaar van de vleugel. Op de foto is een deel te zien van het decor, geschilderd door de Rotterdamse kunstenaar René Jacobs waarop bekende componisten waren geportretteerd. Zo werd de sfeer van de salons uit de tijd van Schubert benaderd.

Het volgende concert in Carnisse Haven is op zaterdagavond 28 oktober door een jazztrio met Jochem le Cointre aan de piano.

Advertenties uit de krant