Het gebied is aangegeven op deze kaart.
Het gebied is aangegeven op deze kaart.

Samenscholingsverbod Portland tegen jeugdoverlast

Algemeen

PORTLAND - In het gebied rond het winkelcentrum en de scholencampus in Portland geldt vanaf woensdag 27 september een samenscholingsverbod voor de duur van vier maanden. Jongeren tot 23 jaar die met drie of meer personen bij elkaar komen en overlast veroorzaken kunnen een boete krijgen. Burgemeester Jolanda de Witte heeft hiertoe besloten om een eind te maken aan de hardnekkige overlast in het gebied. 

Overlast

Bewoners, scholen en ondernemers in het gebied hebben veel last van onveilige situaties en verstoringen van de openbare orde. De gemeente en de politie hebben hierover tientallen meldingen ontvangen. ‘’De extra inzet van politie, boa’s en het jongerenwerk is niet voldoende gebleken”, zegt burgemeester Jolanda de Witte.

De overlast wordt veroorzaakt door groepen jongeren die in de wijk en bij de winkels rondhangen. Ze intimideren voorbijgangers, ondernemers of bewoners, ze gooien met eieren of slaan op ramen en deuren van woningen. Ook is er geluidsoverlast en worden er eigendommen vernield.

Samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod, dat tot en met 27 januari 2024 geldt, is onderdeel van de integrale jeugdaanpak van de gemeente, politie en jongerenwerk. De burgemeester maakt hiervoor gebruik van artikel 2.1. van de Algemene Plaatselijke Verordening. 

Het verbod zal worden gehandhaafd tijdens de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag van 17 tot 6 uur. Zaterdag en zondag de gehele dag en nacht.

Tijdens de herfstvakantie (14 oktober t/m 22 oktober 2023) en kerstvakantie (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) de gehele dag en nacht. 

Advertenties uit de krant