René van Nierop: ‘Zet bij mooi weer de achterdeur open’.
René van Nierop: ‘Zet bij mooi weer de achterdeur open’.

Huis te koop? Zo zorg je voor maximale aandacht

Algemeen

BARENDRECHT - Een wereldcruise verkopen met een huis als cadeau. Met deze actie trok makelaar René van Nierop van At Home makelaardij begin september de aandacht. Hij haalt vaker het nieuws met de verkoop van opvallende woningen. Maar heeft hij ook tips voor iemand die een rijtjeshuis te koop heeft?

We spreken René van Nierop in de ruime keuken van de veelbesproken woning aan het Jaagpad 55. We krijgen espresso en een koekje van de eigenaar. Die gaat daarna in de tuin zitten. Een tuin die in het echt net zo ruim blijkt te zijn als op de foto’s die op Funda zijn geplaatst.

De actie met de cruise heeft de aandacht van veel mensen getrokken. Ook van een concurrerende makelaar. Die heeft geklaagd bij Funda over de foto van het cruiseschip. Van Nierop haalt de cruise-foto van de website af. Hij kan er niet mee zitten. “We hebben behoorlijk wat aandacht gehad, dus het is goed zo.”

In deze tijd van gestegen rente lukte het nog niet om de woning aan het Jaagpad te verkopen. Van Nierop kan dat niet verklaren. “Gisteren heb ik nog een bod gehad op een woning van 1,2 miljoen.” Ook zijn er regelmatig bezoekers geweest. Het werd dus tijd om extra de aandacht te vestigen op het huis.

Mediaplan

Even werd eraan gedacht om een Porsche 911 cadeau te geven bij de aankoop. Maar René en de eigenaar verzonnen een ander plan. “Ik heb zelf deze zomer met het gezin een cruise gemaakt. Zo wist ik van de wereldcruise die maatschappij MSC aanbiedt. Voor 50.000 euro heb je dan een hele luxe reis. Je hebt dan ook een eigen butler.”


Er werd een mediaplan gemaakt, waarna het aanbod naar buiten kwam. Er werd onder meer aandacht aan besteed door het AD, De Schakel en RTV Rijnmond. De social media kanalen van At Home makelaardij hebben er volgers bij gekregen. René: “En voor volgende week hebben we drie bezichtigingen staan. Dus dat ziet er veelbelovend uit.” Het huis doet bovendien mee met de Open Huizendag.

Chateau Meiland

René van Nierop kwam vorig jaar in het nieuws toen hij voor het moeilijk verkoopbare Franse chateau van de familie Meiland een nieuwe eigenaar wist te vinden. “Ik heb ze gewoon heel brutaal een mailtje gestuurd met het aanbod om hun chateau te verkopen. Toen ze daarin toestemden, heb ik met mijn ‘dreamteam’. Britney en Denise een plan gemaakt.” Hun vlogs over het chateau werden 300.000 keer bekeken. Alle grote media hebben aandacht besteed aan deze campagne. En er werd ook nog een koper gevonden voor Chateau Meiland.

“Daarna mochten we huizen verkopen van voetballers en andere bekende mensen die liever niet hebben dat we hun naam noemen. En als RTL Boulevard een item heeft over wonen, dan wordt er altijd even naar ons gebeld.” Volgens René van Nierop komt dat door het enthousiaste team van At Home makelaardij en door de prachtige presentatie.

De aanpak die At Home makelaardij voor huizen in het hogere segment gebruikt, is ook toe te passen op ‘gewone’ woningen. “Sterker nog, de ‘gewone woningen’ in het courante segment blijven even belangrijk voor ons kantoor en zijn meer dan welkom om onze aanpak zelf te ervaren”, benadrukt René van Nierop.

Tip 1

“Wees ijdel op je presentatie”, is zijn eerste tip. Foto’s los uit de hand gemaakt zijn goedkoper dan foto’s op een statief. Maar de laatste foto is wel veel beter. Vervang bovendien de foto’s van de tuin als de presentatie al wat langer te zien is. Foto’s van kale bomen werken niet meer als het hoogzomer is.

Tip 2

Gebruik social media en Funda. René van Nierop en zijn mensen hebben daarbij een vaste volgorde. Op maandag wordt er een bord in de tuin geplaatst. Op dinsdag komt er een kort filmpje met ‘Binnenkort in de verkoop…’ op de social media. Op woensdag verschijnt op de website een mooie woningvideo. Pas op donderdag wordt het huis op Funda geplaatst. “Maar dan zijn de eerste afspraken voor een bezichtiging al gemaakt.”

Tip 3

Tenslotte adviseert René om de woning reëel te prijzen. Als het huis later wordt afgeprijsd, dan valt dat niet op of wordt gezien als een negatief signaal.

Tip 4

Oh ja, nog een laatste tip. Bij een bezichtiging is het niet nodig om een verse appeltaart op tafel te zetten. “Maar zorg dat het licht is in huis. Zet bij mooi weer achterdeur open, zodat de bezoekers de vogeltjes horen fluiten.” En nog een laatste aanwijzing voor mensen met opgroeiende kinderen. “Zorg dat ze op tijd het huis uit zijn. Soms gebeurt dat niet. Dan loop je door het huis, gaat een kamer binnen en dan ligt daar nog iemand op bed. Het is echt gebeurd.”

Advertenties uit de krant