Provinciewinnaar Sem floot bij het BVV G toernooi samen met Danny Makkelie.
Provinciewinnaar Sem floot bij het BVV G toernooi samen met Danny Makkelie.

Zuid-Holland winnaars Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing bekend

Algemeen

BARENDRECHT – Er zijn vier Zuid-Hollandse Provinciewinners voor de verkiezing Amateurscheidsrechter van het jaar bekend gemaakt, waaronder Sem van der Wilk (15) uit Barendrecht.

Sem gaat samen met, Joop Hartman (86) uit Dordrecht, Sharmaine Beekmans (29) uit Hellevoetsluis en Laura Kortleve (17) uit Ottoland de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de eindfase van de landelijke Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing 2023. Na een spannende stemfase ontvingen deze (assistent-)scheidsrechters, in de categorie KNVB scheidsrechter of verenigingsscheidsrechter, de meeste stemmen van alle genomineerden uit de provincie.
Ter bevordering van het aantal vrouwelijke scheidsrechters zijn er voor het eerst ook twee categorieën voor vrouwelijke scheidsrechters opgenomen in de verkiezing.

Eindfase

Van de twaalf provinciewinnaars per categorie gaan uiteindelijk op basis van een motivatiebrief vier (assistent-)scheidsrechters door naar de halve finale. De halvefinalisten krijgen een waarnemer van de KNVB op bezoek, die de (assistent-)scheidsrechters ook in de praktijk beoordeelt op kunde én vaardigheden op het gebied van fairplay.

De vakjury die op 6 januari de winnaars mogen bepalen uit de categorie KNVB – scheidsrechter, verenigingsscheidsrechter en talent van het jaar bestaan uit Franca Overtoom (assistent-scheidrechter betaald voetbal, Bas Nijhuis (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO ARAG Nederland) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver).

FairPlay

De uiteindelijke winnaars krijgen tijdens de Dag van de FairPlay de award voor Scheidsrechter van het Jaar uitgereikt. Jurylid en scheidsrechter Bas Nijhuis: “Met deze verkiezing vragen wij aandacht voor amateurscheidsrechters en het belang van FairPlay op de Nederlandse voetbalvelden. Op de Dag van de FairPlay komt dit alles samen. Wij zetten én de winnaars in het zonnetje én willen het talent bij de amateurscheidsrechters naar het volgende niveau te brengen aan de hand van relevante thema’s zoals leiderschap, mentale fitheid en looplijntechnieken die tijdens deze vakinhoudelijke dag worden besproken.”

KNVB en ARAG startten begin oktober voor de tweede keer de zoektocht naar de amateurscheidsrechter van het jaar.

Advertenties uit de krant