Afbeelding
Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden

Vitesse 1 deelt zwaarbevochten punt met KVZ ‘23

Algemeen

BARENDRECHT – De fouten die Vitesse 1 vorige week maakten werden genadeloos afgestraft. Zaterdag 18 november was het aan de ploeg om deze fases en fouten te voorkomen tegen KVZ’23, de fusieclub uit Zaandam.  

Het tweede gaf in ieder geval het goede voorbeeld en wist net als vorige week te winnen. Met name door sterk verdedigend werk kreeg de aanval ruimte genoeg om het verschil te maken en zagen Bart van der Waal en Rien Graafland hun ploeg na rust definitief afstand nemen en met 20-14 winnen. De ploeg doet hiermee uitstekende zaken en mag met vier punten op zak trots en met vertrouwen de competitie vervolgen. 

Vitesse 1 begon goed aan het duel. De korf werd eenvoudig gevonden en het eerste gaatje geslagen. Wederom werd er weer met krachten gesmeten en elk moment van verslapping leidde tot een tegengoal van het ook met scherp schietende KVZ ‘23. Hierdoor bleef de ploeg aan het elastiek en verdween de voorsprong even snel als Vitesse 1 deze had opgebouwd. Het werd stuivertje wisselen, maar een ver schot voor rust van Demi van Herwaarden zette de ploeg op drie punten voorsprong. 

Na rust leek de energie waarmee de opgebouwde voorsprong tot stand was gekomen als sneeuw voor de zon verdwenen en zoals aangegeven, is daar op dit niveau geen ruimte voor. De voorsprong verdween snel en de Barendrechters keken zelfs tegen twee doelpunten achterstand aan. Echter, waar Pernix vorige week de genadeklap uitdeelde, herpakte Vitesse zich nu telkens sterk en wist de achterstand weer teniet te doen. Voor de neutrale toeschouwer een lekker potje dat alle kanten op ging. De mensen met een Vitesse hart zagen echter twee minuten voor het einde een 23-25 op het scorebord staan en vreesden het ergste. Nog één keer rechtte Vitesse de rug en wist Stefan van Helden met nog acht seconden op de klok de 25-25 binnen te schieten. Er had aan beiden kanten wel meer ingezeten in fases, maar de ploegen moeten dus genoegen nemen met een punt. 

Vitesse 1 speelt Zaterdag 25 november thuis. Dan wacht om 17.30 uur Rohda 1. 

Advertenties uit de krant