Afbeelding
Foto:

Smitshoek boekt winst in Heerjansdam

Algemeen

BARENDRECHT / HEERJANSDAM - Afgelopen zaterdag speelde Smitshoek de uitwedstrijd tegen Heerjansdam. De Dammers stonden stijf onderaan en Smitshoek had de punten hard nodig om de positie in de enorm brede groep achter de koploper.

Het was vanaf het begin duidelijk dat de ploeg van Edwin de Koning ging voor de overwinning. Smitshoek zette Heerjansdam direct vast en zorgde dat het spel zich volledig op de helft van de tegenstander afspeelde. Dit leverde niet direct grote kansen op. Het eerste gevaarlijke moment kwam na een kwartier van Ilano Silva Timas. Hij schoot net naast. De 0-1 kwam na 20 minuten van de voet van diezelfde Silva Timas. Na een scherpe pass door het midden van Djaniny Lopes Mendes. Na de 0-1 liet Smitshoek het initiatief aan de tegenstander om uit de omschakeling weer gevaarlijk te worden. De gevaarlijkste momenten waren dan ook voor Smitshoek.

In de tweede helft nam Smitshoek weer het initiatief en drong de groenen weer achteruit. Echt grote kansen kwamen er echter niet aan beide kanten. Pas een kwartier voor tijd was Luc Delmee dichtbij een treffer. Hij trof echter keeper Oscar Roos. Een aantal wissels aan beide kanten maakten het spelbeeld niet overzichtelijker. Smitshoek bleef wel de bovenliggende partij. Het was wachten tot de wedstrijd in het slot gegooid werd. Dat gebeurde uiteindelijk 3 minuten voor tijd. Dit keer was het Ilano Silva Timas die door het midden de assist gaf op Djaniny Lopes Mendes die koel de 0-2 op het bord zette. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch kwam Heerjansdam nog terug. Uit een makkelijk gegeven penalty werd de 1-2 binnengeschoten door Luke Homan. Met Nick Meijboom voor Ilano Silva Timas als extra slot op de deur kwam Smitshoek niet meer echt in gevaar en werden punten meegenomen naar Barendrecht.

Met 20 punten staat Smitshoek voorlopig op de derde plaats in de 4e divisie B. Er staan echter 8 ploegen van plek 2 tot en met 9 met een verschil van slechts 5 punten. Iedere wedstrijd is dus belangrijk om de positie te behouden. Op 2 december komt VOC op bezoek op de Smitshoekse Baan. Deze wedstrijd begint al om 14 uur.

Advertenties uit de krant