Afbeelding

Burgemeester feliciteert 65-jarig echtpaar Dubbeldam-Berkman

Algemeen

BARENDRECHT– Burgemeester Ronald Schneider bezocht vandaag, maandag 27 november, het echtpaar Dubbeldam-Berkman om ze te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Het echtpaar trouwde op 26 november 1958 en viert dit jaar hun vijfenzestigste huwelijksdag. Burgemeester Schneider feliciteerde het bruidspaar namens het gemeentebestuur.

Meneer en mevrouw Dubbeldam zijn geboren en getogen Barendrechters. Ze komen uit ondernemersgezinnen. Daarom hadden ze telefoon. “Wij hadden telefoonnummer 79”, vertelt meneer. Zijn echtgenote was bereikbaar op nummer 29.

Meneer Dubbeldam werkte in de timmerzaak van zijn vader. In 1958 ging het echtpaar na hun huwelijk wonen in een huis dat hij zelf had gebouwd. “Het stond op een verloren stukje grond aan de Talmaweg.” Hij kon het van de gemeente kopen voor 7,50 gulden per vierkante meter. In het huis hebben ze 15 jaar gewoond. Sindsdien wonen de aan de Binnenlandse Baan, in een huis dat gedeeltelijk door het bedrijf van Dubbeldam is gebouwd.

Mevrouw Dubbeldam is onder meer actief geweest voor de kerk. Ook was ze lid van de vrouwenbond NCVB. Meneer Dubbeldam bouwde zijn bedrijf Dubson op. Daarnaast ontwikkelde hij zich vanaf de jaren zeventig als een productief en gewaardeerd kunstschilder.

Het echtpaar kreeg drie kinderen, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het 65-jarig huwelijksfeest ging in de buurt niet ongemerkt voorbij. De buren hadden gezorgd voor een bord boven de voordeur met het opschrift ‘Arie en Nel, 65 jaar een stel’.

Advertenties uit de krant