Emma in opperste concentratie tijdens haar optreden in De Baerne. (foto: Wil Gerritse)
Emma in opperste concentratie tijdens haar optreden in De Baerne. (foto: Wil Gerritse) Foto:

Talenten Avond bij CultuurLocaal

Algemeen

BARENDRECHT – Op donderdag, 23 november hield CultuurLocaal een concert om talentvolle leerlingen een podium te bieden.

Het werd weer een fijne avond met een mooi programma. Zo stond Eleah, na ruim een jaar vioolles, op het podium te musiceren alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ook Lina, Charlotte en Lize, drie jonge, gedreven dwarsfluitleerlingen droegen hun muzikale steentje bij. Zij speelden alle drie een klassiek werk en werden daarbij begeleid door accordeondocente Marieke de Vries. D

ocent Hanneke Meijer: “Ik heb deze keer gekozen voor een ander begeleidingsinstrument. Normaal gesproken is dat de piano, nu dus de accordeon”. Salomé, klarinetleerling van Monique Kruijdenberg, had haar keuze laten vallen op een klezmer-lied, waarin de accordeon ook weer een belangrijke rol speelde. Op de piano schitterde Emma met een sfeervolle uitvoering van Una Mattina van Einaudi.

In de pauze zorgde de vrijwilligersgroep Locom voor koffie en thee met wat lekkers, waarna het programma werd voortgezet door Fiene, die het publiek op haar dwarsfluit wist te ontroeren met “Amelie”. Rawesh trakteerde het publiek met zijn accordeon op een kleurrijk en uitdagend optreden, waarbij de muzikaliteit niet uit het oog werd verloren. Ook vioolleerling Annette daagde zichzelf uit met de Poolse dans, een echte Mazurka die ondanks de technische hoogstandjes toch de luchtige, folkloristische sfeer wist te behouden. Het overwegend klassieke programma werd mooi afgewisseld door Dymo. die op de gitaar een smaakvolle vertolking liet horen van het stuk Classical Gas van Mason Williams.

Barendrecht mag trots zijn op zoveel muzikaal talent!

www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant