Deelscooter midden op het voetpad aan de Piet Heinstraat.
Deelscooter midden op het voetpad aan de Piet Heinstraat. Foto:

De deelscooter is terug. En de klachten ook

Algemeen

BARENDRECHT – De deelscooters van GoSharing zorgen weer voor ergernis. Wethouder Dirk Vermaat (EVB) werd dinsdag tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimt erover bevraagd door zijn partijgenoot Roeland Bol.

“Maar nu de deelscooters weer volop in Barendrecht terug zijn, druppelen ook de klachten weer als vanouds binnen. En voor EVB is dit eerlijk gezegd, druppelen in een emmer die nog halfvol zit van de vorige keer”, zei gemeenteraadslid Bol.

Hij noemde een aantal klachten die door GoSharing niet binnen 24 uur zijn opgelost. “Zo had ik vanmiddag nog contact met een mevrouw uit de Klompenmakerij uit de wijk Smitshoek, waar al twee weken drie scooters in de straat staan. Een ligt er inmiddels in de bosjes. Ze heeft dit al twee weken lang, meerdere keren bij Go Sharing gemeld, maar krijgt niet eens een antwoord. Hetzelfde geldt voor een meneer uit de Riederbunder. En een mevrouw van de Jacoba Pompevliet. Allemaal klachten van deze week.”

Bol wilde weten of deze klachten ook bij de gemeente bekend zijn en wanneer er vaste parkeerplekken worden ingericht. Ook wilde hij weten wanneer voor het college de grens bereikt is en een vergunning kan worden ingetrokken. 

Wethouder Dirk Vermaat, die wethouder Van der Linden verving, kon niet aangeven hoeveel klachten er bij de gemeente binnenkomen en wanneer er vaste parkeerplekken komen. Hij gaat na wat GoSharing heeft gedaan met de klachten. Ze horen binnen 24 uur opgelost te zijn. “Ze krijgen eerst een waarschuwing. Vervolgens trekken we de vergunning in”, aldus de wethouder. 

Wethouder Vermaat wees erop dat de afspraken met GoSharing een half jaar oud zijn. “Dan is het tijd om te evalueren.” 

Advertenties uit de krant