Ds. Jan Steyn in de kerk van Sterling. (foto: YouTube)
Ds. Jan Steyn in de kerk van Sterling. (foto: YouTube)

Schotse predikant Steyn komt naar Bethelkerk

Algemeen

BARENDRECHT – De Schotse predikant Ds. Jan Steyn wordt de nieuwe predikant van de Bethelkerk. Hij heeft het beroep aangenomen, dat de protestantse wijkgemeente Bethelkerk op hem heeft uitgebracht.

Steyn heeft de Zuid-Afrikaanse en de Britse nationaliteit. Hij is geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika en heeft daar theologie gestudeerd. Na een aantal jaren daar predikant te zijn geweest, is hij naar Groot Brittannië gekomen en daar werkzaam geweest in de (presbyteriaanse) Kerk van Schotland. Voor de ‘Church of Scotland’ is hij ook een aantal jaren uitgezonden geweest naar de Scots Kirk in Parijs. De laatste paar jaar was hij gemeentepredikant in het Schotse plaats Sterling, in de Logie Kirk.

Het heeft enige tijd geduurd om van de Protestantse Kern in Nederland (PKN) toestemming te krijgen om een Zuid-Afrikaans / Schotse dominee te beroepen.

“Wanneer dominee Steyn intrede zal kunnen doen in onze gemeente is op dit moment nog niet bekend”, meldt de kerkenraad van de Bethelkerk. “Dat is mede afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde werk- en verblijfsvergunningen. Hiervoor hebben wij een op dat gebied deskundig advocatenkantoor ingeschakeld. Wij hebben vernomen dat het gemiddeld zo’n drie maanden duurt voor een en ander geregeld zal kunnen zijn. Maar wij hopen natuurlijk dat het sneller gaat!”

Advertenties uit de krant