Afbeelding

Feestje bij nieuwe woningen Talmaweg

Algemeen

BARENDRECHT – Bewoners en omwonenden van de nieuwe woningen aan de Talmaweg, waren donderdag 7 december welkom op een openingsfeestje. 

Eigenaar Patrimonium had gezorgd voor warme chocolademelk en glühwein. Ook was er een patatkraam, zodat niemand met een lege maag naar huis ging. 

Directeur Peter Manders herinnerde eraan dat de woningen aan het zuideinde van de Talmaweg in 2006 werden gesloopt. Het leek erop dat de grond naar de gemeente zou gaan en de bestemming ‘groen’ zou krijgen. “Het waren onze oudste woningen. En nu staan we bij onze nieuwste woningen. En wat voor woningen!”

“Vanaf de dag dat alle neuzen één kant op stonden, is het razendsnel gegaan”, vertelde Manders. Hij zei liever deze woningen te zien, dan tijdelijke flexwoningen. “Ik weet dat dit er over zestig jaar nog staat. Liever dit dan geld vergooien aan flexwoningen.”

Wethouder Dirk Vermaat is blij met de twintig nieuwe woningen. Het was het eerste complex waarbij de gemeente in overleg met Patrimonium voorrang heeft gegeven aan Barendrechtse woningzoekenden. “Omdat wij denken dat het de sociale samenhang in de gemeente ten goede komt.” Waar mogelijk wil hij dit vaker doen, ook bij de toewijzing van koopwoningen. 

De woningen aan beide uiteinden van de Talmaweg zijn of worden nu bewoond. Er komen nog hagen tussen de tuinen. De bewoners worden ook geholpen bij het groen inrichten van hun tuin. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant