Jochim van Tilburg voor zijn tijdelijke werkplek in het winkelcentrum.
Jochim van Tilburg voor zijn tijdelijke werkplek in het winkelcentrum. Foto:

Wijkagent aanwezig in winkelcentrum Carnisse Veste

Algemeen

BARENDRECHT – “Ik hou niet van de zin ‘Ik weet niet wie mijn wijkagent is’”, zegt wijkagent Jochim van Tilburg. Hij werkt in het gebied voor Havenkwartier, Waterkant, Gaatkensoog, Vaanpark 1, Vrouwenpolder en Lagewei. Met een pop-up politiebureau is hij deze maand extra goed zichtbaar.

“ik ben naar de eigenaar van winkelcentrum Carnisse Veste gestapt en gevraagd of ze wat voor mij konden betekenen.” Dat leidde ertoe dat de wijkagent deze hele maand december een leeg winkelpand kan gebruiken als pop-up politiebureau.

Deze vrijdagmiddag heeft Jochin van Tilburg gelukkig gezelschap gekregen van een collega-wijkagent, want er komen voortdurend mensen langs. Ze spreken de wijkagent aan op te hard rijdend verkeer of overlast door hangjongeren. Een ander vraagt de weg naar een openbaar toilet.

Vaste openingstijden heeft het pop-up bureau niet. “Als het bord buiten staat, dan ben ik aanwezig”, vertelt de wijkagent. Vaak heeft hij al snel een praatje. “Ik ben hier vanochtend gekomen met het idee om hier wat computerwerk te doen. Nou, de computer zit nog steeds in mijn tas”, zegt hij lachend. Het is trouwens niet mogelijk om hier aangifte te doen. Dat moet bij een ‘echt’ politiebureau.

Eind december gaat het bureautje op Carnisse Veste weer dicht. “Ik zou graag elders in de wijk een plek vinden. Een tafel, een stoel en een dak is alles wat ik nodig heb. En in deze tijd van het jaar is een kachel ook fijn.”

Kleurplaat

In verband met de feestdagen heeft wijkagent Jochim van Tilburg een kleurplaat voor de kinderen. Er zijn kleine prijsjes mee te winnen. De kleurplaten worden opgehangen in het pop-up politiebureau.

Advertenties uit de krant