Afbeelding

Vooral ouderen slachtoffer van babbeltruc

Algemeen

BARENDRECHT – Met een babbeltruc is de afgelopen week verschillende keren geprobeerd om mensen geld afhandig te maken. Dat gebeurde in Barendrecht en in Ridderkerk. Vooral ouderen blijken het verhaal van de oplichters te geloven.

In de Ridderkerkse wijk Slikkerveer werd geld buitegemaakt.

Een ‘bankmedewerker van de Rabobank’ heeft telefonisch contact opgenomen met het slachtoffer op leeftijd, vertelt een van de wijkagenten. “De medewerker vertelde dat criminelen proberen om de rekening van mevrouw te plunderen en dat er reeds 1900 euro was afgehaald. Om er voor te zorgen dat er nog meer geld van de rekening zou af gaan, moest ze haar pincode alsmede haar bankpasjes klaar leggen, zodat een medewerker van de bank dit zou ophalen. Haar zoon was al ingelicht vertelde de medewerker. Tevens adviseerde de medewerker dat ze ook haar sieraden moest verpakken en dat deze dan veilig bewaard zouden worden voor haar in een kluis bij de bank.”

De zogenaamde medewerker is aan de deur geweest en heeft alles in ontvangst genomen. Tijdens het telefoongesprek heeft mevrouw een code gekregen die ze moest onthouden. Deze code heeft ze bij het afgeven van haar spulletjes ook moeten zeggen tegen de crimineel aan de deur.

Op deze manier maakten de criminelen sieraden, een i-pad, twee bankpasjes en 100 euro aan contanten buit. Later is er ook nog 700 euro gepind. 

“De bank belt nooit voor je pincode en pasjes. De bank komt niet aan de deur. Mocht je het niet vetrouwen, stop het gesprek en bel daarna je bank”, adviseert de politie. “Mocht je toch een afspraak hebben gemaakt met een zogenaamde medewerker, bel dan ook met 112.”

“Het eerste wat een ieder mogelijk denkt is hoe stom kun je zijn dat je daar in trapt! Ik kan u vertellen een hoop mensen en voornamelijk ouderen...”, aldus de wijkagent.

Advertenties uit de krant