Afbeelding
Foto:

Invallers bezorgen Smitshoek de winst bij RVVH

Algemeen

BARENDRECHT – Na een snelle achterstand liep Smithoek zich eerst nog stuk op een muur, zaterdag 17 februari tegen RVVH. Maar begin tweede helft brengen invallers Luc Delmee en Marvin van der Made de 1-2 uitslag op het bord. 

De geschiedenis leert dat Smitshoek het altijd zwaar heeft in Ridderkerk en dat was deze editie van de derby niet anders. Al na vijf minuten kijkt de oranje brigade tegen een achterstand aan. Tim Zandwijk verkijkt zich en gaat onder een hoge bal door, zijn tegenstander profiteert, kan snel opstomen en laat vervolgens Termijn kansloos 1-0. Direct daarna parkeert RVVH de bus. 

Smitshoek moet op jacht naar de gelijkmaker maar is niet bij machte om een gaatje in de defensie te vinden. Het gaat meestal te traag, niet zuiver, vaker breed of achteruit dan in de diepte. En als het dan vooruit gaat verdwijnt alles in de trechter, de vleugelspelers komen in het stuk niet voor. Enige wat te noteren valt is dat Braaf na 20 minuten moet opgeven, blijkbaar toch niet hersteld van zijn blessure. In de rust zien we de warming-up van Luc Delmee en Marvin van der Made, trainer Edwin de Koning beseft dat het anders moet. 

De tweede helft is een stuk amusanter en spannender. Smitshoek lijkt met Van der Made in de punt van de aanval wat opportunistischer te spelen en dat werpt zijn vruchten af. Al direct heeft hij een kopkans maar bal gaat voorlangs. In de 50e minuut een hoge voorzet vanaf links, Van der Made en de keeper gaan voor de bal maar missen allebei. Cadeautje voor Luc Delmee die dan altijd op de goede plek staat en van dichtbij de 1-1 binnenschiet. 

Smitshoek gaat voor de volgende treffer, RVVH behoudt de verdedigende stellingen. In de 60e minuut krijgt Smitshoek een vrije trap vanaf de rechterkant, weer een hoge voorzet, er ontstaat een scrimmage waaruit Van der Made de 1-2 kan maken. Een bevrijdende treffer voor hemzelf en zijn ploeg. Dan moet RVVH wel de aanval zoeken en wordt het spannend, mede omdat Smitshoek nu in de omschakeling de ruimte krijgt. In de 70e minuut een kans voor Silva Timas maar de keeper tikt fraai tot corner. In de 80e minuut een grote kans voor RVVH maar Termijn stopt het schot. 

In de extra tijd kan Van der Made alleen naar de goal, maar de keeper stopt zijn schot. De laatste kans is daarna nog voor RVVH, het schot gaat rakelings over. Het was dit seizoen de vierde keer dat Smitshoek een zwaarbevochten 1-2 uitoverwinning boekte. Eerder was dat bij Heerjansdam, Westlandia en Zwaluwen. 

Smitshoek heeft een zware reeks voor de boeg, te beginnen met Zwaluwen thuis en een week later ASWH uit. 

Advertenties uit de krant