Willemijn Wolthuis.
Willemijn Wolthuis. Foto:

Willemijn Wolthuis exposeert in Blok0180

Algemeen

BARENDRECHT – In jongerencentrum Blok0180 was woensdag 21 februari werk te zien van de jonge Barendrechtse kunstenares Willemijn Wolthuis.

Willemijn schrijft elke maand een column voor De Schakel. Maar ze houdt zich vooral bezig met kunst.

“Ik heb deze expositie georganiseerd omdat vorig jaar, toen ik me aanmeldde bij een kunstacademie, ze vroegen of ik al een keer had geëxposeerd. Dat had ik natuurlijk nog niet. Dus dit jaar om dat voor te zijn besloot ik een expositie te organiseren”, vertelt ze.

De tentoonstelling werd druk bezocht. Willemijn is daar erg blij mee. “De reacties waren enorm positief. Iedereen leek het leuk te vinden om daar te zijn. Veel mensen kwamen naar me toe om te zeggen wat ze vonden en me te complimenteren.”

In Blok0180 waren foto’s en tekeningen te zien. Dat zijn de twee technieken die Willemijn momenteel het meest gebruikt. “Fotografie omdat het zo toegankelijk is. Elke keer wanneer ik iets cools zie kan ik er een foto van maken met mijn telefoon. En tekenen heb ik al gedaan sinds klein kind. Dat is iets waar ik waarschijnlijk nooit mee zal ophouden.”
Willemijn was aangenaam verrast dat ze deze avond vijf werken heeft verkocht.

De komende tijd staat voor Willemijn in het teken van het aanmelden voor een kunstacademie. “Ik ben nog niet aangenomen op de kunstacademie. Ik ben nog aan het wachten op antwoord van Arnhem op dit moment. En voor de andere kunstacademies moet ik mijn aanmelding nog afronden.”

Advertenties uit de krant