Afbeelding

Iftar-maaltijd druk bezocht

Algemeen

BARENDRECHT – Op initiatief van enkele statushouders is op vrijdag 22 maart een iftar-maaltijd gehouden. Deze avond stond in het teken van dankbaarheid richting de lokale gemeenschap, waarbij de essentie van Ramadan, het delen, centraal stond.

Met zorg en toewijding werden er door getalenteerde vrouwen heerlijke gerechten bereid, terwijl de mannen de locatie omtoverden tot een uitnodigend restaurant. Meer dan zeventig mensen, waaronder buurtbewoners, vrijwilligers van VluchtelingenWerk, stichting Steun, Present, Voedselbank, CultuurLokaal, Samen Koken, Samen eten en leerkrachten schakelklas Draaimolen, schoven aan tafel voor deze bijzondere gelegenheid.
Na een informatieve introductie over Ramadan ontstonden er levendige gesprekken aan tafel, waarin deelnemers de kans kregen om meer te leren over elkaars cultuur en tradities. De warme sfeer en oprechte interesse zorgden voor een gevoel van samenhorigheid en begrip.

Reacties van deelnemers weerspiegelden de waarde van deze gedenkwaardige avond. “Wat een geweldig initiatief! Ik had wel gehoord over Ramadan, maar wist eigenlijk nooit wat het werkelijk inhield,” deelde een van de gasten. De dames achter de gerechten waren eveneens verheugd om hun cultuur te kunnen delen: “Ik ben zo blij. Het voelt alsof we omarmd zijn.”

“Deze avond heeft laten zien dat door samen te delen, we elkaar beter begrijpen en verbinden. Laten we samen streven naar meer van zulke verrijkende momenten van verbinding en begrip. We kijken uit naar de volgende keer!”, aldus Anne Kooiman van VluchtelingenWerk.

Afbeelding

Advertenties uit de krant