Afbeelding
Foto:

Aanschuiven bij Koffie & De Krant

Algemeen

BARENDRECHT - Elke dinsdagochtend vanaf 10 uur drinken senioren in de bibliotheek Aanzet ‘t Plein koffie met elkaar voor Koffie & De Krant. Ze praten in informele sfeer over het nieuws en het leven. Een keer in de maand nodigt ‘t Plein een gastspreker uit.

Dinsdag 16 april kwam Stanley van der Kuil - Product owner van het Laurens SociaalHart te Windsingel 166 om de bezoekers van ‘Koffie & De Krant’ te informeren wat het SociaalHart inhoudt en waarvoor je daar terecht kan. In het Laurens SociaalHart worden 5 dagen in de week verschillende activiteiten georganiseerd. Ook is erop dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 17 tot 19 uur de gelegenheid om samen te tafelen.

Ook had Stanley een zorginnovatie met zich meegenomen, namelijk de CRDL. Met de CRDL maak je samen muziek door elkaar aan te raken op de huid. Iedereen heeft lichaamscontact nodig en deze zorginnovatie stimuleert dit spelenderwijs. Stanley vroeg aan de groep om een kring te vormen en elkaars handen vast te houden. Door elkaar aan te raken werd het versje ‘Altijd is Kortjakje ziek’ hoorbaar. Vol verbazing speelden de bezoekers het versje met elkaar af en waren voor het eerst echt weer fysiek met elkaar verbonden. De reacties van de deelnemers en van de voorbijgangers waren enthousiast, ook omdat het maar zelden voorkomt dat je elkaar zomaar aanraakt.

Wil je ook iets vertellen over je werk of bijzondere hobby bij Koffie & De Krant? Of wil je gezellig aanschuiven bij de koffie? Mail dan naar Petra Teunissen op petra@leveninwoorden.nl.

Advertenties uit de krant