Afbeelding
Foto:

Ed Aldus steunt De Kleine Duiker met kalender

Algemeen

BARENDRECHT – Weerman en natuurfotograaf Ed Aldus heeft een verjaardagskalender uitgebracht. Van elke kalender gaat 5 euro naar De Kleine Duiker.

Eigenlijk was Ed aldus nog niet toe aan een nieuwe kalender, vertelt hij. “Maar toen was er de brand op De Kleine Duiker. En ik kan niet achterblijven om daar iets voor te doen. Want De Kleine Duiker is een hele belangrijke schakel tussen de bewoners en de natuur. Kinderen kunnen hier leren hoe de natuur in elkaar zit. Je ziet hier de dieren opgroeien. En als je zwaluwen wilt zien, dan moet je op De Kleine Duiker zijn. Daar zie je er ’s ochtends tientallen.”

De meeste foto’s zijn kort geleden gemaakt. “Kijk, deze kiekendief heb ik vorige week nog gemaakt. En de roodborsttapuit zag ik in het Waalbos, bij de Langeweg.” Op de voorplaat staat een duikende ijsvogel. “Een kleine duiker dus”, zegt Ed lachend.

Voorzitter Kees Silvis kreeg het eerste exemplaar van de kalender. Hij is er blij mee, niet alleen vanwege de mooie foto’s. De boerderij kan de steun goed gebruiken. Allerlei tijdelijke voorzieningen moet De Kleine Duiker zelf betalen. Gelukkig zijn er bedrijven die helpen. Maar er moet bijvoorbeeld een tijdelijke toiletvoorziening komen. “Want we moeten één winter, of misschien wel twee, hiermee door”, zegt Silvis.

De verjaardagskalender van Ed Aldus kost 15 euro. Daarvan gaat 5 euro naar De Kleine Duiker. De kalender is te koop via www.edaldus.nl en op 8 mei tijdens de streekmarkt op De Kleine Duiker. Met uitzondering van juni staat Ed Aldus elke maand met een kraam op de streekmarkt.


Advertenties uit de krant