Afbeelding
Foto:

Barendrecht pikt puntje mee uit de Betuwe: titelstrijd naar kookpunt

Algemeen

BARENDRECHT – Op zaterdag 11 mei pakte Barendrecht in de extra tijd een punt mee bij TEC. In Tiel stond het vlak voor tijd 3-1 voor de thuisploeg, in een hectische slotfase werd het toch nog 3-3.  

De strijd om de titel in de Derde Divisie B gaat zo naar een kookpunt. Stedoco kwam bij Kloetinge niet verder dan 1-1. Zo is er met nog twee wedstrijden te gaan nog altijd niets beslist en blijft het verschil na 32 duels slechts een doelpunt.

Barendrecht moest het in de Betuwe stellen zonder de niet fitte Joey Jongman, hij zat wel op de bank. Nadir Jouhri ontbreekt al langer. Trainer Leen van Steensel begon met vier aanvallers (de spitsen Tren Drexhage en Robbert Olijfveld stonden samen aan de aftrap). De vleugels werden bezet door Brent Vugts en Aness Serghini. De laatste scoorde na acht minuten, maar deed dat in buitenspelpositie. Barendrecht was de betere ploeg in het eerste half uur en kreeg meer kansen. Zo stuitte Drexhage op de 16-jarige doelman Bart van Dee, die opnieuw de geblesseerde Nino Walbeek verving. TEC kreeg ook een mogelijkheid, Adel Lechkar schoot naast, een lob van Olijfveld ging over,
een poging Vugts werd door Van Dee gered.
 

Voorsprong

Na bijna een half uur was het wel raak. Serghini kwam goed door over rechts en zette voor, Robbert Olijfveld tikte binnen, 0-1. Op dat moment een verdiende voorsprong. Helaas kon Barendrecht dat niet vasthouden en werd de wedstrijd in een paar minuten tijd op zijn kop gezet. Anderson Lopez bracht TEC na een solo op 1-1 en even later mocht Bo van Essen vrij uithalen, weer was doelman Bradly van der Meer geklopt, 2-1.
 

Wissels
Bij Barendrecht keerde na de rust Danny Monster niet terug, hij werd vervangen door Jay Brand. Even later volgden Joey Jongman en Olek Mrowicki als invallers voor Bayram en Vugts.


De bezoekers drongen aan, maar moesten op hun tellen passen. Want bij een van de snelle uitvallen werd het 3-1, weer een treffer van Van Essen. Van Steensel gooide er nog twee verse krachten bij. Niels Vorthoren en Sam van de Kreeke kwamen voor Schop en Serghini. Het was lange-halen-gauw-thuisvoetbal, waarmee Barendrecht probeerde terug te komen in de wedstrijd. De rood-witten mazzelden toen Lechkar de kans op 4-1 naast het lege doel schoof. Barendrecht bleef erin geloven en nu zat het een keer mee. De klok stond al op 90 minuten toen Drexhage neer ging en scheidsrechter Teunissen naar de strafschopstip wees. Tim Eekman zag zijn eerste inzet gestopt, de rebound ging er wel in, 3-2.

Wonder
TEC smeekte om het eindsignaal, maar Barendrecht zette nog een keer aan. En wonder boven wonder, de bal kwam bij Robbert Olijfveld die van dichtbij de 3-3 binnen prikte. Dolle vreugde bij Barendrecht dat zo aan een nieuwe nederlaag ontsnapte. Na afloop waren er op weg naar de kleedkamer nog wat schermutselingen waarbij TEC-trainer Hans van der Haar een rode kaart kreeg. Barendrecht ging met een punt naar huis en daar mochten ze dit keer best blij mee zijn.

Stedoco
Barendrecht pakte zaterdag een punt, Stedoco kwam zaterdag ook niet verder dan een gelijkspel. In en tegen Kloetinge werd het 1-1.

De vraag blijft dus met nog twee wedstrijden te gaan: wie wordt er kampioen? Stedoco of Barendrecht? Beide ploegen hebben na 32 van de 34 wedstrijden allebei 65 punten. Het doelsaldo van Stedoco is plus 37, Barendrecht staat op plus 36. Blauw Geel komt zondag nog in actie en kan op 63 punten komen. TEC lijkt met 60 punten uitgespeeld voor de titel. 

Nog twee
Er zijn nog twee duels te gaan. Barendrecht ontvangt zaterdag 18 mei TOGB en speelt een week later uit bij Kloetinge. Stedoco krijgt zaterdag AWC thuis en sluit de competitie af met een uitwedstrijd bij UNA. De kans is groot dat er pas op zaterdag 25 mei een kampioen bekend is. Al deze duels beginnen om 18 uur.

Advertenties uit de krant