Afbeelding

ZomerMuziekdag bij Cultuurlocaal

Algemeen

BARENDRECHT - Cultuurlocaal sluit op zaterdag 22 juni het seizoen af met een grote ZomerMuziekDag. Alle leerlingen kunnen meedoen met verschillende muzikale activiteiten en er zijn allerhande optredens.

De ZomerMuziekDag is een nieuw evenement bij Cultuurlocaal. Coördinator Henk Elderson vertelt hoe dit plan tot stand is gekomen: “We hadden in juni het GitaarGala en nog verschillende andere samenspelactiviteiten. Gitaardocent Gerhard Koele, de drijvende kracht achter het GitaarGala, is nu met pensioen. Daardoor zijn we op zoek gegaan naar een andere activiteit voor leerlingen Lichte muziek. Toen kwamen we op het idee om de verschillende evenementen voor Lichte muziek en klassiek te bundelen en er één groot muzikaal feest van te maken, voor onze leerlingen én voor publiek”.

De dag begint met de voorstelling De Klimaatpiraat, gespeeld door een gelegenheidsorkest van jeugdleerlingen, met een verteller. Daarna is er een open podium voor leerlingen in de centrale hal en een poppodium in de grote zaal. Ook zijn er optredens van het Harpensemble van Leonieke de Kleer en HoornPracht onder leiding van Jozé Aaftink. Voor kinderen die nog geen muziekles hebben is er een leuke speurtocht door het gebouw.

De voorbereidingen zijn inmiddels gestart met een oproep aan alle leerlingen. “We hopen dat er heel veel leerlingen meedoen en dat er heel veel mensen komen kijken en luisteren naar alle mooie muziek!”, aldus Henk.

De ZomerMuziekDag vindt plaats op zaterdag 22 juni 2024 van 9.30 tot 17 uur in De Baerne, Buitenlands Baan 1.

www.cultuurlocaal.nl

Advertenties uit de krant