Afbeelding
Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden

Schoolkorfbaltoernooi bij KV Vitesse een stralend succes

Algemeen

BARENDRECHT - Voor kinderen van basisscholen in Barendrecht en omstreken was er op 9 mei Hemelvaartsdag een Schoolkorfbaltoernooi bij KV Vitesse. 

Aangezien er ook veel kinderen waren aangemeld met minder korfbalervaring, waren er de afgelopen twee dinsdagen al trainingen georganiseerd om alvast een spoedcursus korfballen te krijgen. 

Meer dan honderd kinderen begonnen donderdagochtend om 10 uur met de eerste wedstrijden. Op deze dag waren in totaal 18 teams ingeschreven van zes verschillende scholen. De teams waren ingedeeld tussen groep drie en vier met acht teams, groep vijf en zes met vier teams en groep zeven en acht met zes teams. Tot 13 uur werden er in poules van drie of vier teams wedstrijden gespeeld en voor de kinderen die even geen wedstrijd hadden was er een stormbaan. 

Na de groepsfases waren er voor de kinderen uit groep drie en vier en groep zeven en acht nog halve finales en voor de vijf en zes-categorie was het gelijk al tijd voor de finale. Deze werd gespeeld tussen de Korfballende Koala’s van de Dr. Schaepmanschool en De Flitsende Sterren van De Trinoom. 

Na de halve finales werden bij de groepen drie en vier en zeven en acht ook de beslissende finales gespeeld. Bij groep drie en vier ging deze tussen twee teams van De Trinoom: De Gekleurde Kampioentjes en De Snelle Tijgers. Bij zeven en acht werd de finale gespeeld door De Coole Nacho’s en De Groene Dwergen, beide van de Groen van Prinsterer. 

Uiteindelijk kan er maar een winnaar zijn of in dit geval drie. Voor groep drie en vier waren dit de Snelle Tijgers, voor groep vijf en zes De Flitsende Sterren en voor groep zeven en acht waren De Groene Dwergen de winnaars. Alle winnaars kregen een mooie beker uitgereikt van speciale gast Vito. 

Advertenties uit de krant