Afbeelding
Foto:

Smitshoek geeft punten makkelijk weg

Algemeen

BARENDRECHT - In een van Smitshoek zijde uitermate zwakke wedstrijd ging Heerjansdam volkomen verdiend met een 0-3 zege naar huis. 

In de derde minuut werd door Smitshoek een overtreding gemaakt maar de toegekende vrije trap werd slordig genomen. Dit had voor Smitshoek een waarschuwing moeten zijn. Hierna kreeg Heerjansdam in de vijfde minuut zijn tweede corner en de afvallende bal werd kogelhard door Luke Homan overgeschoten. In de tiende minuut een goede ingreep van Oscar Roos op een inzet van Ilano Silva Timas. Uit de spelhervatting ging Heerjansdam razendsnel naar de overkant en Michael Termijn kon de actie van Mathijn Valster met een goede redding tot hoekschop verwerken. Heerjansdam bleef komen maar Smitshoek kreeg de eerste echt grote kans. Door een misverstand in de verdediging van Heerjansdam rolde de bal voor de voeten van Luc Delmee die van de schrik de bal net naast het doel tikte. Na een dik kwartier behoedde Van den Biggelaar Smitshoek voor een achterstand maar het was uitstel van executie. In de zestiende minuut ging een omhaal van Mike Sloof net naast. De cornerverhouding was na twintig minuten spelen vijf tegen nul in het voordeel van de Dammers. Halverwege de eerste helft de eerste corner voor Smitshoek na een diepe bal van Luigi Bruins direct gevolgd door een drinkpauze. 

Bij een foutje in het eindeloos rondspelen kwam de bal bij Michael Termijn die onzuiver naar voren ramde. De bal werd opgevangen door Heerjansdam en direct zuiver naar Luke Homan die geen fout maakte en de 0-1 op het bord toverde. 

Kort daarop ging Milan van den Berg achter een bal aan waarvan iedereen dacht dat hij hem niet zou halen. Dat was een grote vergissing, hij trok de bal voor en met een fantastische kopbal stond Heerjansdam op 0-2 en op dat moment volkomen verdiend. Na 40 minuten nog een opstootje tussen Luigi Bruins en Mathijn Valster maar de goed leidende scheidsrechter Raymond Meilink wikkelde het geschil zonder kaarten af. 

Na rust probeerde Smitshoek nog wel wat maar zonder overtuiging. Een schot van Jesper van den Bosch ging net over en in de 58e minuut werd een aan Smitshoek toegekende vrije trap rand 16-metergebied door Luigi Bruins snoeihard onderkant lat ingeschoten en zo het veld weer in. 

In de 63e minuut wissels bij Smitshoek Koolwijk en van den Oever voor Delmee en Hollander. Heerjansdam wisselde Lars Brinkman en Wessel Barendregt voor Davy Mierop en Jarno Visser. Heerjansdam ging op de counter spelen en had hiermee in de 75e minuut bijna succes, maar de ingevallen Davy Mierop schoot over. Een minuut later ging de uitblinkende Milan van den Berg alleen op het Smitshoek doel af maar Michael Termijn redde. Smitshoek wisselde nog een keer Nick Meijboom en Marvin van der Made erin en Nino Urban en Quinten van der Ent eruit. Ook Heerjansdam wisselde Milan van den Berg en Jelmer Nugteren voor Gert Jan Plaizier en Toby Obiku. In de 79e minuut liep Van den Biggelaar nog tegen een terechte gele kaart op. In de 84e minuut werd een diepe bal verkeerd beoordeeld door Michael Termijn en Jarno Visser tekende voor de 0-3. Nog een wissel bij Heerjansdam Shedwin Martina voor Wessel Barendregt. Smitshoek zal de komende twee wedstrijden zijn sportieve plicht moeten doen en uit een ander vaatje tappen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. 

(bron: Vv Smitshoek)

Advertenties uit de krant