Walter Peteri (Quooker), wethouder Henk van Os (Ridderkerk), Niels Peteri (Quooker) en wethouder Lennart van der Linden (Barendrecht).
Walter Peteri (Quooker), wethouder Henk van Os (Ridderkerk), Niels Peteri (Quooker) en wethouder Lennart van der Linden (Barendrecht). Foto:

Quooker bouwt duurzaam logistiek bedrijfspand op Nieuw Reijerwaard

Algemeen

REGIO - Op maandag 13 mei is op Nieuw Reijerwaard de eerste paal geslagen voor de nieuwe bedrijfslocatie van Quooker. Het bedrijf achter de bekende kokendwaterkraan realiseert aan de Bieslookweg een multifunctioneel gebouw met daarin een fabrieksruimte, opslag, kantoren en een showroom. Vanaf 2026 wordt de nieuwbouw gefaseerd in gebruik genomen.

De nieuwe locatie bevindt zich op nog geen vier kilometer van de Staalstraat in Ridderkerk, waar Quooker al sinds 1990 kranen produceert. De keuze voor Nieuw Reijerwaard was dan ook een logische: “Wij herkennen onszelf in het toekomstgerichte en milieuvriendelijke karakter van het bedrijventerrein. Daarnaast speelt de verbondenheid met onze medewerkers uit de regio een grote rol”, aldus Niels Peteri, mede-oprichter van Quooker.

Ook Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, is enthousiast: “Quooker is een duurzaam en innovatief familiebedrijf dat heel bekend is in en ver buiten Nederland. We zijn blij dat Nieuw Reijerwaard de plek is waar het voor langere tijd verder kan ondernemen.”

Henk van Os, wethouder economie bij de Gemeente Ridderkerk en bestuurslid bij de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, zei dat Niels en Walter Peteri al in 2019 met hem spraken over de noodzaak van nieuwbouw, omdat Quooker uit z’n jasje aan het groeien was. “Quooker en Ridderkerk zijn al ruim dertig jaar met elkaar verbonden. Het is een van de grootste werkgevers in deze regio. We zijn dan ook enorm trots dat dit toonaangevende bedrijf in Ridderkerk gehuisvest blijft.”

Lennart van der Linden, wethouder in Barendrecht en voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, is het helemaal eens met zijn collega. “We willen op Nieuw Reijerwaard innovatief en duurzaam zijn. Quooker brengt dat allemaal mee.”

Het gebouw wordt gerealiseerd volgens de hoogste eisen op gebied van duurzaamheid. Naast een groot aantal zonnepanelen op het dak wordt op 200 meter onder de grond een warmtepomp geïnstalleerd, waarmee het gebouw verwarmd en gekoeld kan worden. Toiletten worden doorgespoeld met opgevangen regenwater. Naast klimaatadaptief en energieneutraal wordt er bovendien natuurinclusief gebouwd. Dat betekent veel groen in, rond en op het gebouw, dat een grote daktuin voor medewerkers krijgt.

Quooker start met de bouw van het logistieke centrum: een volautomatisch hoogbouwmagazijn met een oppervlakte van 23.000 m2 en plek voor 35.000 europallets. Hierna volgen de fabriekshallen, kantoren en showroom.

Advertenties uit de krant