Afbeelding
Foto:

Parkeeronderzoek in heel Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Nog voor de zomer wordt in heel Barendrecht een onderzoek gedaan naar het parkeren. Dat kondigde wethouder Lennart van der Linden (EVB) dinsdag aan.

De wethouder moest bij de raadscommissie Ruimte vragen beantwoorden van zijn partijgenoot Roeland Bol. Deze heeft meermaals de toezegging gekregen dat er een parkeeronderzoek zou plaatsvinden in de wijk Havenkwartier. Hij vroeg wanneer dat onderzoek eindelijk gehouden zou worden.

Wethouder Van der Linden verwacht dat de gemeenteraad in het najaar over de resultaten van het onderzoek wordt geïnformeerd. Dan wordt ook gesproken over maatregelen.

Roeland Bol wees de wethouder op de parkeerproblemen in het Havenkwartier. “In de Vederhaven parkeren veel bezoekers aan de Gaatkensplas en het Havenhoofd. En in de Van Ommerenhaven gaat het veelal om auto’s van winkelend publiek. Deze straat staat daarom dan ook bijna altijd vol.”

Wethouder Van der Linden kent het probleem. “Ik heb er jaren gewoond. En ik heb nog nooit in een andere wijk hoeven parkeren. Binnen een straal van 200 meter is altijd wel plek.”

Tijdens de verbouwing van Carnisse Veste vervallen tijdelijk parkeerplaatsen. Roeland Bol stelde voor om meer bekendheid te geven aan de parkeergarage aan de Reuchlinhaven. De wethouder wil daarover overleggen met de mede-eigenaren van de parkeergarage. De gemeente is één van de eigenaren.

Advertenties uit de krant