Afbeelding
Foto:

Picknicktafels van Barendrechtse bomen op schoolpleinen

Algemeen

BARENDRECHT – Drie schoolpleinen van basisscholen zijn een stevige picknicktafel rijker.

Wethouder Dirk Vermaat bracht woensdagmorgen een bezoek aan basisschool De Trinoom die een van de picknicktafels in ontvangst mochten nemen. De tafel maakt onderdeel uit van een serie van vijf. Alle picknicktafels zijn gemaakt van Barendrechtse bomen die gekapt moesten worden. Om ze een tweede leven te geven zijn er banken van gemaakt en door de gemeente aangeboden aan Barendrechtse basisscholen. De picknickbanken krijgen een mooie plek op diverse schoolpleinen in het dorp.

Wethouder Dirk Vermaat is blij dat hij de bijzondere picknickbanken, die van stevige boomstammen gemaakt zijn, kan schenken aan een aantal scholen. “We hebben inmiddels alle scholen benaderd met de vraag of zij het leuk zouden vinden om tafel op het schoolplein te plaatsen. De eerste staat nu op het schoolplein van De Trinoom. We hebben nog twee stuks beschikbaar. Dus scholen kunnen zich nog bij ons melden.”

Het initiatief voor het laten maken en plaatsen van de picknicktafels komt voort uit de motie ‘Van de bovenste plank’ uit 2022 met daarin een aantal voorstellen. Naar aanleiding hiervan worden bijvoorbeeld ook grote bomen die gekapt moeten worden van een bordje met QR-code voorzien. Voorbijgangers kunnen dan lezen waarom de boom niet behouden kan worden. Ook vindt inmiddels tweejaarlijks een snipperdag plaats. Inwoners kunnen dan gratis houtsnippers ophalen voor de tuin. De dagen zijn inmiddels een groot succes. Ook zijn in de afgelopen periode honderd bouwpakketten voor nestkastjes uitgedeeld aan scholen en natuurverenigingen. Vogels zijn enorm belangrijk voor mens, natuur en biodiversiteit. Ze zorgen voor sfeer maar ook voor evenwicht in de natuur door het bestuiven van planten en verspreiden van zaden.

Advertenties uit de krant