Wouter Kolff. (archieffoto)
Wouter Kolff. (archieffoto)

Wouter Kolff wordt de nieuwe Commissaris van de Koning

Algemeen

REGIO – Wouter Kolff wordt de nieuwe Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Hij is nu nog burgemeester van Dordrecht.

VVD’er Kolff is door de leden van Provinciale Staten voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. “Wat geweldig!”, reageert Kolff.

Op 1 september draagt de huidige Commissaris van de Koning Jaap Smit na ruim 10 jaar het stokje over. “Het is een enorme eer om hem, na bekrachtiging door de ministerraad en benoeming door onze Koning, te mogen opvolgen en mee te bouwen aan een sterke provincie voor bijna 4 miljoen Zuid-Hollanders”, zegt Kolff.

Na 12 jaar burgemeesterschap, waarvan de laatste 7 jaar als burgemeester van Dordrecht, zal hij stoppen met dit ambt en de daaraan verbonden nevenactiviteiten. Kolff was voor zijn komst naar Dordrecht burgemeester van Veenendaal.

Verdere procedure

Met de aanbeveling van Wouter Kolff door Provinciale Staten is de procedure tot benoeming van de nieuwe commissaris van de Koning nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van Provinciale Staten doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht bij de Kroon. Bij Koninklijk Besluit wordt Wouter Kolff voor een periode van zes jaar benoemd.

 Het streven is Wouter Kolff op woensdag 4 september als nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland in een buitengewone Statenvergadering welkom te heten.

Advertenties uit de krant