Afbeelding

Column Damien: De kerstwandeling

Column

Afgelopen vrijdagavond werd in Barendrecht de jaarlijkse kerstwandeling gehouden. De start was bij de Bethelkerk. Ik liep mee samen met mijn oma, zusje en de buurvrouw.

We liepen door het oude deel van Barendrecht langs een lange rij van lampionnen met lichtjes die langs de weg stonden. In de tocht werd het kerstverhaal van Jozef en Maria verteld. De grote groep mensen liep van beeld naar beeld en sommige stukjes stond iedereen geïnteresseerd te luisteren. Neem bijvoorbeeld het stukje dat er een aantal 'engelen' op het dak stonden. Dat vond ik één van de leukste stukjes. Toen we bijna bij het einde waren, vroeg mijn oma of we een stapje door konden lopen. 'Ja hoor', zei ik en pakte mijn oma aan haar arm en rende een aantal meter, haar aan haar arm meetrekkend. Gelukkig kon ze er wel om lachen, maar haar arm doet nog steeds pijn. Sorry oma!
De tocht eindigde weer bij de Bethelkerk en daar stonden een aantal dames met warme chocolademelk en een koekje op ons te wachten. In de kerk kwam iedereen even bijeen en dronk gezellig een bekertje leeg en natuurlijk namen we er een koekje bij. Mijn zusje en ik aten stiekem twee koekjes, gelukkig zag niemand het. Nadat iedereen gedronken had, ging er een koor zingen en op de achtergrond werd op een groot wit doek het kerstverhaal nog een keer verteld, maar dan door kinderen. Het was mooi om te zien hoe kinderen het kerstverhaal vertellen. Het is  zo anders dan als volwassenen het doen. Toen we op de weg naar huis gingen was ik al helemaal in de kerstsfeer. Ik hoop dat u een prettige kerst heeft gehad en ik hoop dat u met veel geluk het nieuwe jaar in gaat. En vergeet vooral niet om in 2017 ook mijn columns te lezen. Tot volgend jaar!

Advertenties uit de krant