<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Column Florian:Knuffelkonijn Knuffie

  Column

Het regent dat het giet, maar dat mag de pret niet drukken. Klaslokalen stromen vol met natgeregende kinderen. De ramen beslaan een beetje. Als iedereen uiteindelijk zit, is het een drukte van jewelste. Het is Werelddierendag en iedere leerling heeft zijn of haar knuffel meegenomen. De een heeft zijn favoriete knuffelbeer met drie pootjes mee naar school en een paar leerlingen verder zie je duidelijk welk oortje van 'Snuiter', een knuffelhond, het lievelingsoortje is. Heb je het beeld een beetje voor je?

Als volwassenen zijn we de afgelopen dagen weer bezig geweest met 'serieuze' zaken. Écht serieus als het gaat om de boeren met hun demonstratie op het Malieveld en iets minder serieus als het gaat om het debat over 'genderneutraal speelgoed'. En bij al deze dingen bleef het beeld in dat klaslokaal bij mij een beetje hangen.

Ik zag het zo voor me dat minister Ingrid van Engelshoven 's avonds na het debat over genderneutraal speelgoed tegen haar vrouwelijke knuffelhond fluisterde dat alles wat ze gezegd had die dag echt niet voor haar knuffel geldt en dat deze zijn gender gewoon kon behouden. Minister Carola Schouten vertrouwde haar knuffelbeer fluisterend toe dat de boeren toch eigenlijk wel een punt hebben. En wethouder Schaap in Barendrecht vertelde 's avonds tegen zijn knuffelschaap heel eerlijk dat hij die containers eigenlijk helemaal niet wil in zijn tuin.

Bovenstaande gedachtenspinsels kan ik natuurlijk niet hard maken. Want zelfs al ben je in staat om de knuffels van deze hooggeplaatste personen in handen te krijgen, dan zullen ze tijdens een stevige ondervraging in alle talen zwijgen.

Na bovenstaande ontboezeming kan ik natuurlijk niet achterblijven. Mijn eigenwijze knuffelkonijn heet Knuffie en draagt al jaren mijn diepste kindergeheimen met zich mee. In voorbereiding op deze column keken we elkaar aan en dachten we precies hetzelfde: wij durven best de stelling aan dat iedereen, groot en klein, in het geheim een diepe band heeft met zijn of haar knuffel.

Of ik een band heb met Knuffie en welke gesprekken Knuffie en ik zouden hebben…. dat laat ik over aan jouw eigen inbeelding.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>