Afbeelding

Melvin: lockdown uitje

Column Column

Nu Nederland volledig op slot zit zijn veel mensen op zoek naar wat vermaak tijdens hun vrije dagen. Hele dagen binnen zitten in de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw is niet iets waar veel mensen op zaten te wachten. Het resultaat: België is in een klap toeristische bestemming nummer één geworden. Sinds het begin van de lockdown is vrijwel heel Nederland collectief naar onze zuiderburen afgereisd om even te gaan winkelen. Daar kan dat namelijk allemaal gewoon en is zelfs de horeca nog open. Het lijkt wel alsof België niet langer een land is, maar een pretpark vol genoegens. 

Vooral de stad Antwerpen heeft het hierbij zwaar te verduren. In de parkeerplaatsen waren alleen gele kentekens te vinden en op de perrons van Antwerpen Centraal stond het vol met Nederlanders. In de winkelstraten zelf was een Vlaams accent nauwelijks nog te horen. Dit heb ik mij althans allemaal laten vertellen, zelf heb ik geen gebruik gemaakt van deze lockdown-ontsnappingsroute. 

Al heb ik daar wel over nagedacht. Doordat mijn examenperiode relatief laat viel dit (of eigenlijk vorig) jaar, had ik maar weinig tijd om kerstinkopen te doen. Toen de lockdown begon, stonden er daarom nog een aantal dingen op mijn lijstje. Een reis naar Antwerpen was daarom heel verleidelijk. Even winkelen en daarnaast meteen gezellig uit eten. 

Daarnaast is het blijkbaar mogelijk om gratis met je studenten OV naar Antwerpen te reizen. Als je vanaf station Breda de bus pakt richting Antwerpen kan je nog in Nederland inchecken met je OV kaart. En zo reis je als student gratis de grens over. Ook dit kan ik helaas niet uit eigen ervaring bevestigen, maar het staat nog wel op de planning om dit tenminste een keertje uit te proberen. 

Of een reis naar Antwerpen in deze periode moreel verantwoord is, is natuurlijk weer een andere vraag. Nu een Omikron-golf onvermijdelijk blijkt zou het natuurlijk beter zijn als iedereen gewoon thuisblijft. Hugo de Jonge riep daarom ook op om niet de grens over te gaan. Maar, daarbij zei hij wel dat op vakantie gaan nog mocht. Gaat u dus toch de komende dagen naar Antwerpen? Boek er dan een overnachting aan vast. Dan kunt u zonder schuldgevoel gaan winkelen. 

Advertenties uit de krant