Marinde Molenaar
Marinde Molenaar

Nieuwe columnist: Marinde Molenaar

Column Column

Een aantal dagen geleden leerde ik Hennie de Haan kennen. Kennen is misschien een groot woord, ik stuitte op de zogeheten ‘’Hennie de Haan cup’’ die een radiozender afgelopen jaar uitreikte. Nu is Hennie de Haan op zich geen aparte verschijning, maar Hennie de Haan was de voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders.

In ons land zijn meerdere Hennie de Hanen, zo kennen wij Ferry Kok en Tim Timmer. De een is kok op een ferry en de ander is timmerman. Dat onze naam een groot onderdeel is van onze identiteit bevestigen deze namen maar al te goed. Toch zijn niet alle Bakkers bakker en alle Vissers visser.

Omdat onze naam niet volledig ons identiteit is, heeft u aan mijn naam niet voldoende. Uit mijn naam kunt u niet afleiden dat ik gitaar speel, fotografeer en veel boeken lees. Of dat ik VWO examenleerling van Portus Groene Hart ben. Maar voordat ik het studentenleven zal betreden, neem ik een tussenjaar.

Een tussenjaar? Ja, een tussenjaar! En nee, dat is niet hangen op de bank, full-time werken in de supermarkt, de koelkast leegeten en elke avond uitgaan. Over stereotypes gesproken. Steeds meer aankomende studenten nemen een tussenjaar, een jaar waarin zij zich inzetten voor de maatschappij en waarin zij op zoek gaan naar hun ware interesses. Dit uit zich vaak in vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ook in mijn geval.

Al kan onze naam soms iets zeggen over ons beroep, meer zit er niet in. Of we dit moeten betreuren dat betwijfel ik. Als mijn naam alles al zou vertellen dan had ik u niks meer te vertellen in de komende columns.

En mijn naam? Ik ben Marinde Molenaar, de nieuwe columnist van De Schakel, en nee ik ben geen molenaar. Mijn vader ook niet.

Advertenties uit de krant