Afbeelding

Sihem: Soulmate

Column Column

Wat is een soulmate?
Overal zie ik die vraag voorbij komen. Maar ik krijg nooit echt een antwoord…

Een zielsverwant kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor de een zijn zielsverwanten mensen die voor altijd bij elkaar blijven. ‘Tot de dood hen scheidt.’ Voor anderen is dat juist iemand waar ze altijd bij terecht kunnen, bijvoorbeeld een beste vriend, vriendin of hun partner. Anderen geloven niet in zielsverwanten. Zij vinden het maar een sprookjesverhaal.

Maar zielsverwanten hoeven niet per se één persoon te zijn. Soms heb je er twee of misschien wel drie.

Voor mij is een zielsverwant iemand die mij gelukkig kan maken. Gewoon met diens aanwezigheid. Een persoon waarbij als we afspreken we niets hoeven te zeggen. Een stilte zonder stilte noem ik dat. Een persoon waar je soms ruzie mee maakt, maar het altijd weer mee bij legt. Een persoon waarmee je in de regen kunt dansen. Of koekjes mee kan bakken. Een persoon die je het gevoel geeft dat jij er toe doet. Iemand waar je altijd bij terecht kunt komen.

Gelukkig is het niet een levensbehoefte, zo`n ‘soulmate’. Want je moet er niet op zoek naar gaan. Wanneer het jouw tijd is, komt de jouwe wel op jouw levenspad. Net als echte liefde. 

Mijn moeder zegt altijd dat als je er niet naar op zoek bent, het vanzelf naar je toe komt als je het niet verwacht. Zo denk ik er nu ook over. En weet je, dat heeft mij zo veel meer rust gegeven. En soms zal je de jouwe nooit vinden. Maar dat is ook oke, want zoals ik al zei; het is geen levensbehoefte.

Advertenties uit de krant