Afbeelding

Willemijn: huiswerk

Column Column

De eerste weken van het examenjaar zijn voorbij en ik heb nu al een achterstand op huiswerk. Ik hoop het echter binnenkort in te halen. Maar mij kennende zal dat nog wel even duren. Tot nu toe is de hoeveelheid dingen die ik moet doen overweldigend. Ik moet een profielwerkstuk schrijven terwijl ik het qua toetsen en inleveropdrachten het nog drukker heb dan vorig jaar. Daarnaast moet ik en ook gaan oriënteren op verschillende opleidingen om een keuze te kunnen maken en met in te schrijven. En daar bovenop moet ik ook werken aan mijn portfolio voor de kunstacademie.

Tot nu toe heb ik nog geen manier gevonden om dit allemaal te balanceren. Ik hoop dat ik het voor elkaar krijg voordat ik me helemaal in de nesten werk.

Voor de rest heb ik tot nu toe wel plezier in school, en ben ik erg gemotiveerd. Maar ik heb laatst ook iets nieuws geleerd over mezelf, ik ben een stuk perfectionistischer dan ik dacht. Het liefst wil ik al mijn huiswerk zo degelijk mogelijk doen en hetzelfde geld voor toetsen en inleveropdrachten. Maar ik moet onder ogen zien dat dat niet realistisch is. Met alle dingen die ik moet doen en de beperkte energie die ik daar voor heb moet ik soms kiezen. Deze week was het de eerste keer dat ik besloot iets af te raffelen en ik was verrast dat het in één keer al mijn motivatie vernietigde. Maar goed, dit zal niet de laatste keer zijn dat zoiets zal gebeuren, dus hopelijk leer ik er in de loop van het jaar mee te leven.

Als laatst wilde ik nog even terugkomen op mijn vorige column. Na jaren van beloftes zijn ze eindelijk begonnen met het renoveren van het schoolplein. En nadat een klasgenoot een woede-uitbarsting had in de leerlingenraad over de wc’s, lijkt het er ook op dat ook daar eindelijk moeite in word gestopt. En als kers op de taart heeft mijn geweldige biologiedocent mij verteld dat we misschien naar Berlijn gaan voor onze examenreis.

Advertenties uit de krant