Afbeelding
Foto:

Wijkagent Frank Koopman: lekker zo’n zakje chips

Column Column

Enkele weken geleden hoorde ik dat er twee minderjarigen in mijn wijk op klaar lichte dag door drie jongens waren overvallen. 

De collega’s die deze melding kregen hebben ter plaatse een eerste zoekslag gemaakt met betrekking tot eventuele aanwezige beveiligingscamera’s. Verder hebben ze de ouders van de twee slachtoffertjes geadviseerd om aangifte te gaan doen. Omdat het door de drukte niet mogelijk was om direct aangifte te doen heb ik dit de volgende dag als wijkagent op me genomen. De ouders van de slachtoffertjes lieten me toen weten dat zij in die tussentijd zelf een beveiligingscamera hadden gevonden waar de straatroof op te zien en te horen was. 

Door de hectiek van een incident, en de vaak verborgen plek van camera’s is het voor ons niet altijd even makkelijk om alle camera’s op dat het moment van een incident direct te zien hangen. Vaak wordt hier de volgende dag tijdens een buurtonderzoek nader onderzoek naar gedaan.

Toen ik de camera beelden van de betrokken ouders te zien kreeg was het pijnlijk om te zien dat twee minderjarige kinderen in mijn wijk door drie 3 jongens werden overvallen. Helaas was niet het hele incident op de beelden te zien. We zagen wel dat één van de betrokken jongens een zakje chips in zijn hand had. Omdat ik op dat moment niet veel meer info had, ben ik met de herkomst van dit zakje chips aan de slag gegaan. 

Uit dit onderzoek zijn vervolgens duidelijkere camerabeelden naar voren gekomen wat ervoor heeft gezorgd dat we de identiteit van alle 3 betrokken jongens hebben weten te achterhalen. Inmiddels zijn de verdachte aangehouden en verhoord. 

Mocht u toevallig ook camera’s aan de gevel hebben hangen, meld dit dan aub aan bij ‘camera in beeld’ (op www.politie.nl). Door u op deze site aan te melden kunnen wij zien wie we wel en niet hoeven te benaderen voor bruikbare beveiligingsbeelden en helpt u ons om de identiteit van verdachte personen te achterhalen.

Advertenties uit de krant