Afbeelding

Sihem: Back to school

Column Column

Het is weer zover; school is weer begonnen. Ik kan eindelijk beginnen met de opleiding die ik leuk vind! Ik kijk hier al naar uit sinds ik hoorde dat ik geslaagd was. Maar goed, we zijn weer begonnen.

Eerst kreeg ik natuurlijk een lijst door met welke spullen ik moest halen. Aangezien alles online staat qua boeken en benodigdheden had ik niet veel nodig dacht ik. Maar tijdens schoolspullen winkelen met mijn moeder kwam ik erachter dat dat niet klopte. Ik heb natuurlijk een of twee schriften nodig voor notities in de les, een tas voor de peperdure laptop die ik nodig had, een nieuwe etui omdat de vorige verdronken is in inkt uit kapotte pennen, en nog wat andere spulletjes.

De reis naar school duurt zo’n anderhalf uur, dus ik moet vroeg opstaan elke ochtend. Ik loop rond 7 uur naar de bushalte waar de bus rijdt die naar de trein gaat, dan neem ik de trein naar Dordrecht, en dan de bus vanaf daar naar school. Gelukkig hebben we het studenten ov, anders zou dit echt zo veel kosten.

De eerste dag verliep eigenlijk best oké. Ik was eerst van plan om met niemand te praten, omdat ik erg bang was dat mensen mij niet aardig zouden vinden of juist raar, omdat mijn social skills niet al te goed zijn vanwege mijn autisme, maar dat viel eigenlijk best mee na met een paar mensen gepraat te hebben.

Mijn klas bestaat uit zo’n 25 mensen, en ik praat veel met een paar mensen uit de klas en een paar uit een andere klas. Iedereen is daar wel een beetje apart, dus het viel reuze mee met hoe erg ik dacht apart te zijn. De opdrachten zijn ook super leuk, en het is leuk om te leren over alle programma’s die we moeten gebruiken. Het is voor mij soms net een game. Maar ik ben heel blij hoe het is verlopen, en ik hoop dat het mij lukt om hier ook mijn diploma te halen.

Advertenties uit de krant