Afbeelding
Foto:

Willemijn: introductieweek

Column Column

Voordat ik begon aan mijn studie Japanologie deed ik mee aan de introductieweek van de universiteit Leiden. Omdat ik onmogelijk elke dag heen en weer kon reizen van Barendrecht naar Leiden had ik een slaapplek geboekt op de slaapzaal.

De eerste dag van de introductieweek begon chaotisch aangezien ik mijn groepje niet kon vinden. Blijkbaar waren de mentoren nog niet aangekomen en kon ik ze daardoor pas na een halfuur zoeken vinden. 

De mensen in mijn groepje waren hartstikke aardig, de meeste studeerde Japanologie en een paar studeerde geneeskunde. We waren met z’n vijftienen en door de week splitte we op en deden we verschillende dingen. We hebben bijna alle studentenverenigingen bekeken. S.S.R, Catena, Quintus, en Duivelsei. Augustinus en Minerva kwam ik niet aan toe. De rondleidingen die we kregen waren soms erg indrukwekkend. De panden waren enorm aan de binnenkant. Ze hadden meestal meerdere barren en alle vloeren plakte ondanks dat ze pas schoon waren gemaakt. Quintus had meerdere kapotte piano’s, SSR had de meest comfortabele banken, Catena had kunstgras op de vloer en het Duivelsei had een enorme spelletjeskast. 

Een ding wat ze allemaal gemeen hadden was de geur van bier, de enige vereniging die niet stonk was het Duivelsei. Ik zat op een gegeven moment met een groepje mensen elke dag bij het Duivelsei omdat we het daar het gezelligst vonden, en aan het eind van de week hebben we ons allemaal aangesloten. 

De introductieweek vond ik erg leuk maar ook intens, ook al deed ik niet eens mee aan de grote feesten. Het was onmogelijk om een goede hoeveelheid slaap te krijgen in de slaapzaal aangezien de lichten uit gingen om 1 uur en weer aangingen om 7 uur. Aan het einde van de week was ik zo moe dat ik wegging direct na het avondeten. Met de fiets de trein in was al een grote uitdaging buiten de spits, laat staan wanneer elke student naar huis wil.

Advertenties uit de krant