Afbeelding

Arco: winkelstraat

Column Column

Het zijn spannende weken voor de winkeliers. Tussen nu en Kerst moeten ze een belangrijk deel van hun omzet binnenhalen. Ooit was het dan gezellig druk in de winkelstraten. Helaas is dat in Barendrecht de laatste jaren wel anders.

Carnisse Veste was lang het zorgenkindje van de Barendrechtse winkelcentra. Steeds meer leegstand en (door de tram) grote concurrentie van Rotterdam. Dat winkelcentrum heeft de weg naar boven gevonden. Er is een nieuwe eigenaar met de ambitie om er wat van te maken. En winkeliers die, onder leiding van een actieve voorzitter, voor activiteiten zorgen. Soms is het daar zelfs gezellig. Wie had dat ooit kunnen denken.
Helaas staat de Middenbaan er anders voor. Vorige week zijn de winkeliers op het gemeentehuis ontboden. Wethouder Van der Linden heeft hen gepraat over de intocht van Sinterklaas en het ophangen van feestverlichting. Als een winkelcentrum de gemeente nodig heeft om op die terreinen actief te worden, dan gaat er iets niet goed. We zullen de komende weken merken of het gesprek iets heeft opgeleverd.

Maar laten we niet vergeten dat steeds meer mensen hun inkopen voor Sinterklaas en Kerst niet meer bij de plaatselijke winkeliers doen. Met een paar klikken van je muis, bestel je tegenwoordig bij een webshop. Een witte bestelwagen brengt het dan de volgende dag bij je thuis.
Maar die webwinkel betaalt niet mee aan de verlichting van het winkelcentrum. En evenmin aan de huur van het paard van Sinterklaas.
 Je mag van de winkeliers verwachten dat ze zorgen voor een aantrekkelijk winkelcentrum. Maar de klant heeft ook een eigen verantwoordelijkheid. Want een winkelstraat is eigenlijk van ons allemaal.

Advertenties uit de krant