Afbeelding
Foto:

Sihem: deadline

Column Column

Deadlines, wie heeft ze niet? Iedereen heeft ze. Bijvoorbeeld wanneer ga ik nou uiterlijk boodschappen doen, of ik ga uiterlijk dan het huis opruimen, of die dag moet ik dit ingeleverd hebben. Ik heb ook deadlines. Op mijn school, werk en in mijn eigen planning. Ik houd van deadlines want ze zijn super simpel; dan heb je dat af, anders zijn er consequenties. Of het nou gaat om dat ik dan geen boodschappen in huis zou hebben, of om een onvoldoende, ik heb ze nodig om afspraken na te komen.

Meestal gaat dit vanzelfsprekend. Ik krijg een opdracht, ik maak het en lever het in op of voor de deadline. Zo houd ik mijn planning netjes en komt er ook geen rommel in mijn hoofd. Hoewel, als ik veel stress ervaar, en ik mijn overzicht niet goed op orde heb, gaan er hier en daar wel eens dingetjes fout. Zoals nu, bijvoorbeeld. Ik heb de afgelopen weken enorm veel aan school gewerkt. Daarnaast werk ik ook nog bij andere baantjes. Hierdoor vergeet ik soms andere belangrijke dingen, zoals deze column. Ik had het allemaal in de agenda gezet, zodat ik een overzicht kon krijgen van alle taken die ik nog moest afmaken, maar als het in de agenda staat en ik er niet meer naar omkijk werkt dat natuurlijk ook niet.

Gelukkig schoot het me net op tijd te binnen, en kon ik mijn baas nog vragen of het erin kon, en hij zei ja. Nu ben ik momenteel bezig met de paniek column. Maar zulke situaties zorgen ook weer voor nieuw schrijfmateriaal, want ik had geen idee waar ik over zou kunnen schrijven. Ik kan we schrijven over hoe school gaat, maar dat is zo saai. Ik kan beter over iets schrijven waar bijna iedereen zich in kan vinden. Dat is veel leuker, voor jullie maar ook voor mij.

Advertenties uit de krant