Logo deschakelbarendrecht.nl
Per fiets de regio verkennen voor een goed doel.
Per fiets de regio verkennen voor een goed doel. (Foto: )

Op de pedalen voor Present

  Evenement

BARENDRECHT - Lionsclub IJsselmonde houdt zaterdag 18 mei voor de zesde keer de Lions Fietstocht. Liefhebbers kunnen per fiets de regio verkennen voor een goed doel. Het inschrijfgeld van vijftien euro komt ten goede aan stichting Present Barendrecht. Wie samen inschrijft, betaalt 25 euro.
Recreatieve fietsers rijden een route van 35 kilometer. Zij kunnen starten tussen 9 en 12 uur bij Ikea Barendrecht. Inschrijven kan bij de ingang, net voorbij de kinderhoek. Men kan de route zelf fietsen met een routeboekje.
Ook is het mogelijk om in een groep met gids te fietsen. Men krijgt dan eerst een presentatie en gaat vervolgens op weg. De gids vertelt onderweg over bezienswaardigheden op de route. Het thema is dit jaar '50 jaar later', omdat de Lionsclub vijftig jaar bestaat.
De toerfietsers maken met een voorfietser een tocht van zo'n honderd kilometer over de Zuid-Hollandse eilanden. Er is om 8.30 een briefing voor deelnemers en om 9 is het vertrek.
Deelnemers aan de toertocht kunnen zich vooraf aanmelden via stichtingpresent.nl/barendrecht. De organisatie vindt het ook fijn als deelnemers aan de tocht met gids vooraf aanmelden.

Meer berichten