Afbeelding

Bijzondere ToBe schoenen bij Vijfvinkel

Nieuws

BARENDRECHT - De kinderen van de kunstklas van ToBe hebben het afgelopen seizoen prachtige schoenen ontworpen en gemaakt. De minifashionata’s hebben tijdens de textielcursus een bezoek gebracht aan de tentoonstelling S.H.O.E.S in de Kunsthal.

Al hun inspiratie hebben zij verwerkt in prachtige schoenen. Er is geknipt, geverfd gewerkt met stofjes, kantjes en bandjes en gepimpt. Er ontstonden prachtige nieuwe schoenen, aldus docent Erna Wouters. Tijdens de keramiekcursus zijn er onder leding van Ria van Roomen hele bijzondere schoenen gemaakt. Op de tentoonstelling hadden de kinderen schoenen gezien die eruit zagen als een hond, een kat of een paard. Met dit idee zijn de kinderen aan de slag gegaan. Er zijn stoere beesten ontstaan en zelfs een prachtige bloemenvaas in de vorm van een schoen.
Tijdens de laatste cursus fotografie zijn de kinderen actief gaan kijken naar bijzondere schoenen. Deze zijn zij op een bijzondere manier gaan fotograferen. De resultaten van deze drie kunstklas-cursussen worden tijdens de kunstmarkt tentoongesteld bij Vijfvinkel.
Ida Vijfvinkel las in De Schakel over de starttentoonstelling bij ToBe. Er werd gevraagd naar een tweede expositielocatie. Zij bood spontaan aan om dit te doen bij haar in de schoenenwinkel. Een mooiere match konden wij ons niet wensen, vertelt Erna Wouters. Graag willen we hier gebruik van maken. Het is voor de jonge kunstenaars een geweldige ervaring om met hun werk in een echte schoenenwinkel te mogen exposeren.
De opening is op 14 juni om 10.30 uur bij schoenenwinkel Vijfvinkel, Middenbaan 98, 2991 CT Barendrecht . De kinderen nodigen alle bewoners en kinderen uit van Barendrecht om te komen kijken. De schoenen zijn te zien tot zaterdag 5 juli.

Advertenties uit de krant