Marie Nowee en Yvonne de Groot met in het midden Magda van Beloois. Foto Astrid Potuijt
Marie Nowee en Yvonne de Groot met in het midden Magda van Beloois. Foto Astrid Potuijt

Verwendag voor vrouwen met kanker weer groot succes

Nieuws

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdag, 29 mei werd de tweede Verwendag voor vrouwen met kanker gehouden in het Van der Valk hotel. Op deze bijzondere dag werden er gratis verwenbehandelingen gegeven aan vrouwen met de diagnose kanker. De drijvende krachten achter dit evenement zijn Marie Nowee en Yvonne de Groot. Beide dames runnen het bedrijf Come2Balance.

Vorig jaar hielden zij de eerste Verwendag en wegens succes besloten zij er mee door te gaan. Om kwart over tien werd de dag geopend door Nederlands atlete Nelly Cooman. Er stonden 42 vrijwilligers paraat om de vijftig vrouwen de dag van hun leven te geven. In groepjes konden ze naar de pedicure, manicure, schoonheidsspecialist, visagiste, kleurenconsulent, een gezellige workshop, een fotoshoot na de behandelingen en tussendoor een heerlijke lunch. 

,,Doordat het een intiem gebeuren is met slechts vijftig vrouwen, is het zo’n succes”, vertelt Marie. ,,Het is laagdrempelig en de gezelligheid is meteen in de kleine groepjes te voelen. Er wordt wel gepraat over ziek zijn, maar het staat niet op de voorgrond.” Ontspanning, jezelf mooi en vrouw voelen, genieten, lachen, zomaar wat steekwoorden van deze dag.

Wat is precies de drijfveer van Marie en Yvonne om deze dag te organiseren?
,,We doen dit geheel belangeloos en inmiddels zijn onze complete gezinnen bij de Verwendag betrokken. Iedereen doet wat. We vinden het fijn dat we op deze manier iets voor anderen kunnen betekenen”, zegt Yvonne. ,,Drie jaar geleden stonden we zelf als vrijwilliger bij zo’n zelfde soort dag in de ‘s Gravendeel. We gaven voetmassages. Toen we zagen wat het met de bezoekers deed, we de sfeer hadden gevoeld, vroegen we ons meteen af of er ook zoiets in Barendrecht werd gedaan. Toen bleek dat dit niet het geval was, zijn we het op touw gaan zetten.”
Magda van Beloois heeft al zes jaar kanker en bezocht vorig jaar en dit jaar de verwendag. ,,Het is een heerlijke dag”, vertelt zij. ,,Je vergeet even al je zorgen en geniet van het moment. Ik heb geen behoefte aan lotgenotencontact, maar op zo’n dag is het fijn dat anderen je begrijpen zonder dat je alles hoeft uit te leggen. Ik vond de kleurenconsulent het leukste en de workshops zitten ook erg goed in elkaar.”

5000 euro

Vorig jaar ontving gemeente Barendrecht een cheque voor de leukste doorkomstgemeente van de Roparun. Hiervan werd 5000 euro aan de Verwendag voor vrouwen geschonken. ,,We waren ontzettend blij met deze mooie bijdrage. Daarnaast is het Van der Valk hotel een fijne sponsor. Ze stellen geheel belangeloos de ruimte tot onze beschikking en betalen ook nog eens een deel van de lunch. Zonder onze sponsors zouden we dit nooit kunnen organiseren.”

Foto’s zijn later deze week te vinden op www.come2balance.nl

 

Advertenties uit de krant