Afbeelding

Geen inhaalwinst Barendrecht

Sport

Barendrecht 1 is er zaterdag niet in geslaagd om punten te pakken in het inhaalduel met HHC. In Hardenberg gingen de rood/witten met 2-1 onderuit.

Barendrecht had hoop geput uit het gelijkspel tegen Kozakken Boys vorige week en kwam ook in de eerste helft behoorlijk voor de dag. Nadat de Bongerdbewoners in de openingsfase al een paar mogelijkheden hadden gekregen, zette verdediger Jeffrey Aarts Barendrecht na een kwartier op een 1-0 voorsprong door een corner binnen te koppen. Daarna werd HHC Hardenberg beter, al lukte het de thuisploeg voor rust niet om keeper Nick van der Ploeg te passeren. Na de rust lukte dat wel via invaller Junte, die na tien minuten de gelijkmaker scoorde (1-1). HHC Hardenberg, dat vorige week nog koploper AFC versloeg, ging op zoek naar meer en kreeg dat ook: Rick Hemmink maakte twintig minuten voor tijd 2-1 voor de Sallanders. Barendrecht probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar ondanks een paar aanvallende wissels lukte het de ploeg van trainer Jack van den Berg niet meer om te scoren.

Door de nederlaag blijft Barendrecht zestiende op de ranglijst, op zes punten van concurrent Scheveningen en met een punt voorsprong op FC Lienden. Die ploeg is volgende week de tegenstander van de rood/witten. (Bron: BVV Barendrecht)