Afbeelding

Barendrecht: problemen houden aan

Sport

BARENDRECHT 0 Barendrecht slaagt er maar niet in het tij te keren in de Tweede Divisie. Zaterdag werd er ongelukkig verloren van FC Lienden, een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. De deceptie werd nog groter toen ook de overige uitslagen bekend waren en bleek dat Scheveningen én VVSB eveneens drie punten hadden gepakt.

Het was dit seizoen al vaker het verhaal, maar ook in de Betuwe had Barendrecht recht op meer. Met name in de eerste helft waren de Bongerdbewoners de betere ploeg, al wist het – ook niet het voor het eerst deze jaargang – maar weinig serieus gevaar te stichten. In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op, maar toen Barendrecht een kwartier voor tijd keeper Nick van der Ploeg moest wisselen raakte het van slag. FC Lienden profiteerde maximaal en scoorde binnen twee minuten twee keer via Rafaël Uiterloo (1-0) en Marlon Versteeg (2-0). Bas Mourits deed namens Barendrecht drie minuten voor tijd nog wel wat terug (2-1), maar dat was onvoldoende om een nederlaag in Lienden te voorkomen.

Door de overwinning passeert FC Lienden Barendrecht op de ranglijst en staan de rood/witten nu voorlaatste. Scheveningen, de eerste ploeg die een veilige plaats bezet in het klassement, had op dat moment al gewonnen en zijn met een voorsprong van negen punten eigenlijk niet meer in te halen voor Barendrecht. De rood/witten zullen zich dus moeten instellen op het spelen van nacompetitievoetbal, al kwam tot overmaat van ramp ook hekkensluiter VVSB nog dichterbij. De ploeg uit Noordwijkerhout won aan het begin van de avond met 3-1 van Excelsior Maassluis en heeft nog maar vijf punten achterstand op Barendrecht.