V.l.n.r. Leendert Mijnders, Pieter Smit, Tsjimmie Klos-de Vries, Arjan Stolk, Martijn van Meppelen Scheppink, John Breedveld.
V.l.n.r. Leendert Mijnders, Pieter Smit, Tsjimmie Klos-de Vries, Arjan Stolk, Martijn van Meppelen Scheppink, John Breedveld.

SGP-CU trapt campagne af

Verkiezingen

BARENDRECHT - SGP-ChristenUnie heeft zaterdag 13 januari als eerste politieke partij in Barendrecht haar verkiezingsprogramma, de lijsttrekker en de gezamenlijke kandidatenlijst bekend gemaakt.

Het verkiezingsprogramma heeft als slogan 'Samen voor Barendrecht' meegekregen. Dit is de meest kernachtige samenvatting van het programma. Gezamenlijk gaan SGP en ChristenUnie de gemeenteraadsverkiezingen en de komende jaren in.

Leendert Mijnders is lijsttrekker. Leendert (35 jaar) is sinds 2009 betrokken bij de plaatselijke politiek en zit sinds 2011 in de gemeenteraad. De nummer twee van de lijst maakt zijn comeback: Martijn van Meppelen Scheppink. Zittende raadsleden Arjan Stolk en Tsjimmie Klos-de Vries maken de eerste vier plaatsen compleet. John Breedveld en Pieter Smit staan op plaats vijf en zes. Raadslid Jan Willem Dirkse wil zijn werk als raadslid beëindigen. Hij is ruim tien jaar lid geweest van de gemeenteraad.

Totaal telt de kandidatenlijst 22 mensen. Naast een aantal ervaren (oud)raadsleden staan er ook jonge nieuwkomers op de lijst. De jongste kandidaat is ten tijde van de verkiezingen 23 jaar. In totaal staan er vier kandidaten jonger dan dertig jaar op de kandidatenlijst.

Leendert Mijnders: ,,Vanuit onze christelijke overtuiging willen we verder werken aan een samenleving waarin oog is voor elkaar. Dat betekent voor SGP-ChristenUnie dat we groot belang hechten aan goede zorg voor de ouderen, aandacht voor de jongeren en aandacht voor een veilige samenleving voor iedereen. Op dit gebied zien we een actieve rol van de gemeente met betrokkenheid van de vele Barendrechters. Wij waarderen hun inzet!" De afgelopen jaren heeft de SGP-ChristenUnie gewerkt onder de slogan 'Christelijk, betrouwbaar, betrokken'.

Het complete verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst staan op https://barendrecht.sgp-christenunie.nl. De komende weken wordt zowel op straat, in verkiezingsbijeenkomsten als online het verkiezingsprogramma verder toegelicht. Ook zullen de kandidaten zich voorstellen op Facebook, Twitter en Instagram.

Advertenties uit de krant