SGP/CU: 'Geen Spijkenisse'

Verkiezingen

BARENDRECHT - Lijsttrekker Leendert Mijnders van SGP-ChristenUnie wil het dorpse karakter van Barendrecht behouden en vindt daarom dat nieuwbouw in het dorp maximaal vier woonlagen hoog zou moeten zijn.

,,Veel mensen zijn hier bewust gaan wonen omdat het geen Spijkenisse is met hoogbouw en galerijen en van die lampjes," aldus de lijsttrekker in lokaal radioprogramma Gemeenteloket (Exxact Barendrecht). ,,We zijn aan onze inwoners verplicht om het unieke karakter van Barendrecht te behouden. Hoogbouw staan we daarom alleen toe op plekken waar het echt kan, zoals in Carnisselande, waar al hoogbouw is."

In de uitzending van 11 januari vertelde Peter Manders van woonvereniging Patrimonium dat zij voorlopig geen jongerenwoningen bouwen, omdat volgens eigen analyse vooral behoefte is aan levensloopbestendige woningen voor senioren. Mijnders ziet dat anders: ,,Wat je ziet is dat woningen voor jongeren en starters, jonge gezinnen of jongeren die gaan samenwonen of trouwen, en met name betaalbare koop- en huurwoningen weinig te krijgen zijn."

Uitzendingen van Gemeenteloket zijn terug te luisteren op exxact.nl/gemeenteloket.

Advertenties uit de krant