Thema-avond over jongerenhuisvesting

Verkiezingen

INGEZONDEN

Vind jij betaalbare huisvesting voor jongeren in Barendrecht belangrijk? Veel jongeren wijken (tijdelijk) uit naar Rotterdam. Soms bewust, soms noodgedwongen. Betaalbare woonruimte is schaars, de huizenprijzen stijgen, wachtlijsten zijn lang en Barendrecht is bijna volgebouwd.
De afgelopen jaren is Barendrecht gaan experimenteren met nieuwe woonconcepten. Zoals aan de Talmaweg en aan Zuideinde 80, naast het station. Nieuwe ideeën vormen en hervormen de wereld. Het maakt het voor meer jongeren mogelijk om betaalbaar in Barendrecht te wonen. EVB wil dat er de komende vier jaar actief werk gemaakt wordt van woonruimte voor jongeren. Maar hoe ziet dat creatieve aanbod eruit? Wat mag het kosten? Welke mogelijkheden ziet de jeugd? Hoe kunnen we vergelijkbare initiatieven stimuleren?
EVB nodigt geïnteresseerden uit voor een gesprek hierover op donderdag 8 februari om 19.30 uur in het voormalige kantoorpand aan Zuideinde 80. Dit wordt omgevormd tot 57 woonstudio's. Er kan dan een modelstudio worden bezichtigd.

Echt voor Barendrecht

Advertenties uit de krant