Blacky gaat graag zijn eigen gang.
Blacky gaat graag zijn eigen gang.

Blacky is een aanvoerder

Algemeen

REGIO - De Dierenstee werkt wat betreft de plaatsing van de katten sinds een paar jaar met de Meet Your Match methode. Dit adoptieprogramma is afkomstig uit Amerika en biedt een goed inzicht in de persoonlijkheden van de katten die in opvangcentra verblijven. Door deze methode is het mogelijk om toekomstige eigenaren aan te geven wat ze van hun nieuwe kat kunnen verwachten en vooral welk type kat het beste bij de adoptant past.
In de opvang worden de katten tijdens het afnemen van de Meet Your Match test geobserveerd. Uit deze test komt vervolgens een profiel met karaktereigenschappen naar boven. Met deze informatie kan er een goede match met een adoptant worden gemaakt. Er zijn negen typen katten die zijn onderverdeeld in hoofdcategorieën: ‘oranje’ katten zijn de beste vrienden die je maar kunt hebben, de ‘paarse’ katten zijn rustig en zoeken veel genegenheid en de ‘groene’ katten zijn slim en avontuurlijk.
De elf jaar kater Blacky valt in de laatste categorie, hij is een zogeheten ‘aanvoerder’. Blacky gaat graag zijn eigen gang en heeft niet veel van zijn baas nodig, behalve eten en af en toe een kroel. Blacky komt zeker je gezelschap opzoeken als hij daar behoefte aan heeft en zit dan ook gezellig naast je op de bank. Ook vindt Blacky het fijn om bij je op bed te slapen! Maar daarnaast is Blacky vooral buiten te vinden, hij vindt het heerlijk om lekker rond te struinen.
Wie het zelfstandige en soms wat eigenzinnige karakter van Blacky wel kan waarden en hem een rustig thuis zonder andere huisdieren kan bieden, moet zeker met hem komen kennismaken.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant