Afbeelding

Timo zoekt baasje

Algemeen

REGIO - Mechelse Herder Timo is de oudste hond in De Dierenstee, met zijn twaalf jaar is hij een echte senior te noemen. Er wordt hem snel een nieuw thuis gegund, want Timo is een hele lieve hond. 

Natuurlijk komt ouderdom met wat gebreken en dat is ook aan Timo te merken. Hij hoort niet meer zo goed en ook zijn zicht wordt minder, maar Timo heeft gelukkig nog voldoende energie om leuke dingen met zijn baas te ondernemen. Tijdens een wandeling loopt Timo goed mee aan lijn, maar hij kan wel erg uitvallen naar andere honden. Timo is ook nog eens heel sterk, dus zijn baas moet letterlijk stevig in de schoenen staan als Timo een soortgenoot tegenkomt.
Voor mensen is Timo een hele lieve hond. Hij is altijd enthousiast en vrolijk als hij je ziet en ook nog eens heel braaf. Wel is Timo vrij nerveus en wat gevoelig voor stress. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij nu wat last heeft van zijn darmen. Timo krijgt daarom speciaal voer dat licht verteerbaar is. De mogelijkheid bestaat dat Timo dit voer niet meer nodig heeft op het moment dat hij weer rust ervaart. In de opvang is dat niet altijd het geval, hoezeer men het Timo ook naar de zin probeert te maken. Zo vindt Timo het niet fijn om in de kennel te verblijven en dat laat hij luid en duidelijk weten.
Voor Timo wordt een rustig thuis gezocht waar hij de tijd krijgt om te wennen. Een plek waar Timo niet te veel alleen thuis hoeft te blijven en waar hij van een liefdevolle oude dag mag gaan genieten.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Numansdorp, 0186 - 655 150, info@dierenstee.nl. www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant