Stippie is graag ergens mee bezig.
Stippie is graag ergens mee bezig.

Stippie blijft er vrolijk onder

Algemeen

REGIO - De Amerikaanse Staffordshireterriër Stippie is inmiddels al een paar keer in het zonnetje gezet, ze woont al ruim drie maanden in De Dierenstee. Gehoopt werd, dat ze haar tiende verjaardag op 9 augustus bij een nieuwe baas kon vieren, maar dat is helaas niet gelukt.
Gelukkig blijft Stippie er zelf vrolijk onder. Ze is een lieve hond, die iedereen enthousiast begroet. Stippie is dol op mensen, knuffelt graag met je en vindt het fijn om samen met haar baas iets te ondernemen, zoals wandelen, zwemmen en meelopen naast de fiets.
De toekomstige eigenaar van Stippie moet wel met een paar dingen rekening houden. Stippie trekt namelijk enorm aan de riem, zeker als er iets voorbijkomt, en is heel sterk. Dat maakt het uitlaten van Stippie een flinke uitdaging. In de opvang wordt daarom veel met Stippie getraind en dat moet haar nieuwe baas uiteraard voortzetten. Daarnaast beheerst Stippie de basiscommando’s niet en moet ze niets van andere honden hebben.
Stippie weet zich tijdens een wandeling redelijk te beheersen, maar dan moeten soortgenoten wel op afstand blijven. Komt een andere hond te dichtbij, dan laat Stippie duidelijk weten daar niet van gediend te zijn. Er wordt voor haar dus een thuis gezocht zonder andere huisdieren. Daarnaast zijn veel tijd en aandacht belangrijk, want als Stippie zich verveelt, heeft ze de neiging om spullen te gaan slopen. Manden en speelgoed zijn dan niet veilig voor haar. Mocht Stippie even alleen thuis moeten blijven, dan kan ze in de bench, dit is ze gewend.
Voor Stippie wordt een ervaren baas gezocht die stevig in zijn of haar schoenen staat, voldoende tijd heeft om met Stippie aan de slag te gaan en haar een fijne oude dag kan geven.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant