Afbeelding

Poes Lize heeft geduld nodig

Algemeen

REGIO - Dat er dit jaar tot nu toe twintig nestjes met kittens zijn opgevangen, betekent ook dat De Dierenstee veel moederpoezen heeft opgevangen. Als de kittens oud genoeg zijn om te worden geadopteerd, worden de moederpoezen gesteriliseerd en mogen ook zij verhuizen naar een nieuwe baas.
Een van deze poezen is Lize, een vondeling van ongeveer acht maanden oud. Zij liep rond op een camping, samen met een andere poes, en heeft zeer waarschijnlijk nooit een eigenaar gehad. Lize is duidelijk niet gewend aan mensen en vindt het heel spannend als je haar benadert. Niet lang na binnenkomst bleek Lize ook nog eens zwanger te zijn, helaas beviel ze in een gastgezin van een dood kitten.
Inmiddels is Lize gesteriliseerd en weer terug in De Dierenstee, waar ze nog steeds en lastig te benaderen is. Meer dan in haar buurt staan en rustig tegen Lize praten, is tot nu toe het enige dat ze toelaat.
Het zal waarschijnlijk nog lang gaan duren voordat Lize zich laat aaien en daar moet haar toekomstige eigenaar begrip voor hebben.
Op de foto is te zien dat Lize iets mankeert aan haar linkeroog. Na medisch onderzoek bleek dat het derde ooglid van Lize vastzit aan haar oogbol. Dit is operatief verholpen.
Het is het echt nodig dat Lize nu rust en regelmaat in haar leven krijgt. Welke lieve baas leert Lize dat mensen het beste met haar voor hebben?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant