Max wil z'n energie kwijt kunnen.
Max wil z'n energie kwijt kunnen.

Laat Max z’n gang gaan

Algemeen

REGIO - Op dit moment wonen er in De Dierenstee twee katers met een zelfde karakter. Ze zijn lief, maar kunnen tegelijkertijd ook heel fel zijn. Een van hen Max, een kater van vier jaar oud. Hij is een lieve knul, die zijn aanhankelijke momenten heeft en dan bij je op schoot kruipt. 

Aandacht krijgen vindt Max fijn en daar zal hij zeker bij je om komen vragen. Maar Max kan ook vanuit het niets omslaan en dan kan hij flink uithalen. Dat gebeurt bijvoorbeeld als Max met je aan het spelen is of tijdens het aaien, maar in de meeste gevallen geldt dat er eigenlijk helemaal geen aanleiding is en dat Max ook niet altijd vooraf signalen afgeeft. Er is ook (nog) geen verklaring voor het gedrag van Max, misschien heeft hij te jong het nest verlaten. Wat wel duidelijk is, is dat Max buitenshuis zijn energie kwijt moet kunnen en dat hij alleen maar feller wordt, als hij binnen moet blijven. Daarnaast is Max waarschijnlijk het beste af op een plek zonder andere huisdieren. Hij kan namelijk fel reageren op katten die voorbijlopen.
De ideale plek voor Max is een rustig thuis met een of twee baasjes. Baasjes die Max zijn gang laten gaan en accepteren dat hij een fel en heel wispelturig karakter heeft. Daar moet je als baas mee om kunnen gaan, dus Max kan niet bij iedereen en in elke thuissituatie geplaatst worden. Wie toch denkt dat Max bij hem of haar past, wordt aangeraden eerst contact op te nemen met De Dierenstee om te bespreken of er een match zou kunnen zijn.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl

www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant